Τσίπρας: Η ΕΡΤ είναι ταυτισμένη με την ιστορία και τους αγώνες του ελληνικού λαού (βίντεο)

» Σήμερα είναι μεγάλη η χαρά και η συγκίνησή μας.» Ηταν τα πρώτα λόγια του πρωθυπουργού φτάνοντας  αργά το βράδυ, κατευθείαν από τις Βρυξέλλες,  στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ,  στην Αγία Παρασκευή.  » Είναι μια ιστορική μέρα η σημερινή, είπε ο Αλέξης Τσίπρας γιατί μετά από αγώνες δύο χρόνων,  αγώνες που δικαιώθηκαν,  γιατί  οι τίμιοι αγώνες δικαιώνονται,  ανοίγει ξανά σήμερα η ΕΡΤ.  Ανοίγει  και καλύπτεται μια ανάγκη του ελληνικού λαού  στην έντιμη και αντικειμενική ενημέρωση. Ηταν αυτό ένα μεγάλο στοίχημα ,να δείξουμε ότι μπορεί  ένας δημόσιος οργανισμός να είναι δημόσιος και να υπηρετεί δημόσια συμφέροντα και αγαθά έξω από τη λογική του κρατισμού  που έζησε η ΕΡΤ, μια λογική  των απόψεων της εκάστοτε κυβέρνησης. Η ΕΡΤ ανήκει στον ελληνικό λαό. Είναι ταυτισμένη με  την ιστορία του και τους αγώνες του. Είμαστε χαρούμενοι και συγκινημένοι» .

Ερωτηθείς για την εικόνα από το μέτωπο της  διαπραγμάτευσης, ο  κ . Τσίπρας απάντησε: «Την εικόνα τη δίνουμε ανοιχτά μέρα με τη μέρα. Αγωνιζόμαστε διαπραγματευόμενοι. Οσο στηρίζει ο λαός, η κυβέρνηση θα κρατάει δυνατά για τα αιτήματα του ελληνικού λαού. Για μια συμφωνία που δεν θα είναι απλά συμφωνία, αλλά μια λύση που θα διατηρεί την κοινωνική συνοχή, με αναπτυξιακή λογική και θα δημιουργήσει συνθήκες βιωσιμότητας του χρέους».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε  στους συγκεντρωμένους  που είχαν φτάσει από νωρίς το βράδυ στην ΕΡΤ για να παρακολουθήσουν την συναυλία και να γιορτάσουν μαζί με πλήθος καλλιτεχνών, την επαναλειτουργία της μετά από δυο χρόνια και τόνισε :«Δεν ήρθα για να χαιρετίσω, ήρθα για να συμμετάσχω σε αυτή τη γιορτή. Είναι γιορτή της δημοκρατίας. Την ΕΡΤ δεν την άνοιξε η κυβέρνηση, την άνοιξαν οι αγώνες του ελληνικού λαού. Σήμερα πρέπει να είμαστε όλοι χαρούμενοι. Να ατενίζουμε με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον. Θα κριθούμε όλοι μας και εσείς εδώ από τη δουλειά σας. Για να δώσετε ένα άλλο δείγμα για το τι είναι ΕΡΤ» , κατέληξε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here