Τσίπρας: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Τουρκία, στη βάσει του διεθνούς δικαίου

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Τουρκία, πάντα στη βάσει του διεθνούς δικαίου και στο πλαίσιο της ενταξιακής διαδικασίας της χώρας με την Ε.Ε., δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, την Πέμπτη, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, στις Βρυξέλλες. 

« Νομίζω ότι σήμερα έχουμε μια πολύ σημαντική Σύνοδο Κορυφής . Πρέπει να βρούμε μια λύση προκειμένου να επιλυθεί αυτή η προσφυγική κρίση, η ανθρωπιστική προσφυγική κρίση.

Η υποστήριξη των ευρωπαϊκών χωρών εισόδου με σεβασμό και αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες είναι το κοινό μας συμφέρον. Το κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον.

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Τουρκία , πάντα στη βάση του διεθνούς δικαίου και την ακεραιότητα της διαδικασίας πρόσβασης.

Αλλά πρώτα απ ‘όλα , πιστεύω ότι τώρα είναι η ώρα να αναλάβουμε τις γενναίες πολιτικές αποφάσεις προκειμένου να επιλυθεί η συριακή  κρίση,  προκειμένου να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε αυτά τα κύματα των προσφύγων στην περιοχή της Μεσογείου ,αυτών των ανθρώπων που θέλουν να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη».

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here