Τσίπρας: Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της ευρωπαϊκής ηγεσίας

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Καταθέσαμε την πρόταση με τα ισοδύναμα μέτρα που έχουν ως βασικό κριτήριο την κοινωνική δικαιοσύνη, δήλωσε ο κ. Τσίπρας εξερχόμενος της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης για το ελληνικό ζήτημα. «Προστατεύσαμε μισθούς, συντάξεις και τη λαϊκή οικογένεια. Για πρώτη φορά καλούνται να επωμιστούν βάρη οι έχοντες», πρόσθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανάγκη να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις τα επόμενα 24ωρα γιατί, όπως τόνισε, «η ελληνική κυβέρνηση δεν επιθυμεί αποσπασματική λύση αλλά συνολική λύση που θα καθιστά βιώσιμη την ελληνική οικονομία και θα συνοδεύεται από ισχυρό αναπτυξιακό πακέτο».

Στόχος μας να εξασφαλίσουμε τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για το επόμενο μεσοπρόθεσμο διάστημα, πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι η νέα πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης έγινε αποδεκτή ως βάση συζήτησης από τους θεσμούς.

Ο κ. Τσίπρας έκλεισε τις σύντομες δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους με την αγαπημένη, όπως είπε, φράση των ευρωπαίων αξιωματούχων: «Η μπάλα βρίσκεται πλέον στο γήπεδο της ευρωπαϊκής ηγεσίας».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here