Τσίπρας για την ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος: Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι πιο επίκαιρος και αναγκαίος από ποτέ

Την επικαιρότητα και την αναγκαιότητα του αντιφασιστικού αγώνα, επισημαίνει μ ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, με αφορμή την ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος των Εβραίων από τους Ναζί.

Αναφέρει ο κ. Τσίπρας:

Σήμερα, Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος και Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, θυμόμαστε τη πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Αποδίδουμε φόρο τιμής στα θύματα που έχασαν τη ζωή τους στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, στεκόμαστε με δέος μπροστά σε όσες και όσους έσωσαν, διακινδυνεύοντας ακόμα και τη ζωή τους, τους διωκόμενους από τους ναζί και τους συνεργάτες τους.

Στις μέρες μας, που η ακροδεξιά και οι υμνητές των ναζί επιδιώκουν να σηκώσουν ξανά κεφάλι, οδηγώντας τη παγκόσμια κοινότητα σε καταστροφικά μονοπάτια, οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος της ίδιας της Ιστορίας. Ενισχύοντας την ιστορική μνήμη και αλήθεια, απέναντι στο ρατσισμό, τον αντισημιτισμό και το μίσος, απέναντι στις θεωρίες και τις πρακτικές των διακρίσεων. Ο αντιφασιστικός αγώνας δεν είναι μόνο πιο επίκαιρος από ποτέ, αλλά και πιο αναγκαίος από ποτέ.
#HolocaustMemorialDay #WeRemember

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here