Τσίπρας για πόθεν έσχες Μητσοτάκη – Μαρέβας: Αν συνέβαινε σε άλλη χώρα της ΕΕ, ο πρωθυπουργός δε θα μπορούσε να σταθεί ούτε λεπτό

 «Αν αυτό συνέβαινε σε άλλη χώρα της ΕΕ δε θα μπορούσε να σταθεί ούτε λεπτό ο πρωθυπουργός», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, σχολιάζοντας το ψευδές πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη και της συζύγου του αλλά και τις προσπάθειες να καλύψει την παρανομία. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθό Στο Νησί, από τη Λέσβο όπου περιοδεύει, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε επίσης: Αν τον κύριο Μητσοτάκη δεν τον συμφέρει, μπορεί να αλλάξει τον νόμο» αλλά να παρανομεί δεν είναι σωστό. Φανταστείτε να απέκρυπτα εγώ στοιχεία της περιουσίας μου ή να έδινα ψεύτικες δικαιολογίες’.

Αναλυτικότερα:

«Εδώ έχουμε δύο θέματα. Είναι κάποιοι πολίτες να καταθέτουν αποδεικτικά στοιχεία για την περιουσία τους», είπε αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Υπάρχει ένας νόμος τον οποίο είχαμε ψηφίσει εμείς που αφορούσε τις εξωχώριες επιχειρήσεις. Για να μην υπάρχει δεύτερη σκέψη, κάποια πρόσωπα δεν θα έχουν δικαίωμα και τα συγγενικά τους πρόσωπα να είναι ιδιοκτήτες σε τέτοιες επιχειρήσεις», εξήγησε.

«Αυτοί είναι νόμοι του κράτους. Αν δεν τους αρέσουν, μπορούν να τους αλλάξουν», είπε με νόημα ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε σε ακόμα πιο έντονο ύφος: «Αν τον κύριο Μητσοτάκη δεν τον συμφέρει, μπορεί να αλλάξει τον νόμο» αλλά να παρανομεί δεν είναι σωστό. «Εδώ όμως έχουμε ένα θέμα που είναι η παρανομία», είπε ο προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το δεύτερο είναι η απόπειρα να δημιουργήσει εντυπώσεις με ψευδή στοιχεία για να δείξει ότι δεν παρανόμησε. Αν αυτό συνέβαινε σε άλλη χώρα της ΕΕ δε θα μπορούσε να σταθεί ούτε λεπτό ο πρωθυπουργός. Φανταστείτε να συνέβαινε σε εμένα», είπε ο Αλ. Τσίπρας ο οποίος το προηγούμενο διάστημα βρέθηκε στο στόχαστρο για ένα σπίτι που νοίκιαζε: «Φανταστείτε να απέκρυπτα στοιχεία για την περιουσία μου ή να έδινα ψεύτικες δικαιολογίας. Θα ήταν κεντρικό θέμα συζήτησης; Νοίκιασα ένα σπίτι και έγινε πρώτο θέμα στις ειδήσεις».

«Υπάρχει θέμα δημοκρατίας. Δημιουργείται ένα καθεστώς που αποκρύπτει θέματα. Εκτιμώ ότι είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα. Νομίζω ότι στον δημόσιο βίο πρέπει να υπάρχει ισονομία, δικαιοσύνη και δημοκρατία», πρόσθεσε ο Αλ. Τσίπρας.

Επιπροσθέτως εκτίμησε ότι είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει το επόμενο διάστημα. Είναι θέμα ισονομίας», είπε.

Παρακολουθήστε ζωντανά τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα «Στο Νησί», Stonisi.gr:

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here