Τσίπρας για πανελλαδικές: Θα μετράει περισσότερο η δυνατότητα παρά η στιγμή

Της Ολυμπίας Λιάτσου

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ

«Δεν έχουμε έρθει εδώ για να επαναφέρουμε μοντέλα του παρελθόντος. Ηρθαμε για να ανατρέψουμε  τα κατεστημένα, να δώσουμε ένα όραμα  για την επόμενη μέρα. Προσωπικά δίνω μεγάλο βάρος στο  Υπουργείο Παιδείας».  Με τη δήλωσή του αυτή ο πρωθυπουργός έδωσε χθες την αμέριστη  στήριξη του, στον κ. Μπαλτά ο οποίος το τελευταίο διάστημα  βάλλεται από την αντιπολίτευση  ότι με τις νομοθετικές του πρωτοβουλίες  επαναφέρει μοντέλα του παρελθόντος.

Η επίσκεψη του κ. Τσίπρα  στο Υπουργείο Παιδείας δεν ήταν μόνο συμβολική, σε σχέση με την ολοκλήρωση των πανελλαδικών εξετάσεων αλλά και ουσιαστική.»  Το Υπουργείο Παιδείας μαζί με το Υπουργείο Υγείας, είπε,   θα κρίνει σε βάθος τετραετίας εάν αυτή η κυβέρνηση  πέτυχε ή δεν πέτυχε το στόχο της.»  Για το λόγο αυτό ζήτησε να γίνεται σε μηνιαία βάση ένας προγραμματισμός  για τα θέματα της παιδείας.

Ο κ. Τσίπρας έδωσε  συγχαρητήρια στους νέους που διαγωνίστηκαν στις πανελλαδικές εξετάσεις:» Θέλω να συγχαρώ όσους αισθάνονται ότι πέτυχαν τους στόχους τους , όσους περιμένουν κι όσους αισθάνονται ότι σκόνταψαν. Το πιο σημαντικό είπε, είναι όταν  κάποιος σκοντάφτει, να σηκώνεται και να προχωρά. Η σκέψη μας είναι  σε αυτά τα νέα παιδιά που έχουν τη ζωή μπροστά τους  και η υποχρέωση μας είναι  να  δημιουργήσουμε τις προυποθέσεις  ώστε οι νέοι άνθρωποι να  μείνουν και να δημιουργήσουν σε αυτή τη χώρα. Η σκέψη μας είναι πως θα επενδύσουμε σε αυτούς τους νέους που φεύγουν, δυστυχώς,  από τη χώρα και  στελεχώνουν τις επιστημονικές δομές άλλων χωρών. Αυτός είναι  ένας μεγάλος στόχος για την κυβέρνηση».

Για τον θεσμό των πανελλαδικών εξετάσεων, ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι από τους  πιο αδιάβλητους και εγκυρότερους στο ελληνικό κράτος αλλά  θα επανεξεταστεί. » Είναι ένας θεσμός που πρέπει να εξετάσουμε και να καλυτερεύσουμε σε ότι έχει να κάνει με την διαδικασία αυτήν καθαυτή. Είναι μια μεγάλη δοκιμασία και πρέπει  να δούμε πως θα μπορέσει να μετεξελιχθεί  σε  μια διαδικασία, που θα μετρά περισσότερο τη δυνατότητα και λιγότερο τη στιγμή».

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. το γνωστό ατελείωτο μπλα μπλα! Ο πρωθυπουργός ας σκεφτεί τι σχολείο έχει τελειώσει! Πολυκλαδικό το έλεγαν! Τέτοια σχολεία χρειαζόμαστε ξανά! Τα γενικά – ενιαία λύκεια παράγουν ακαδημαϊκά παπαγαλάκια…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here