Τσίπρας για Μητσοτάκη: Υιοθετεί τα σκληρά μέτρα του ΔΝΤ χωρίς καμία διαπραγμάτευση

ΦΩΤΟ:EUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Νέα σκληρή προσωπική επίθεση στον Κυρ. Μητσοτάκη, εξαπολύει το Γραφείο του Πρωθυπουργού, σχολιάζοντας τις γενικότερες τοποθετήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το παρελθόν της διαπλοκής και του ρουσφετιού τελείωσε οριστικά, αναφέρεται στο σχόλιο του πρωθυπουργού που τον ενημερώνει ότι δεν διορίζει η κυβέρνηση τους επικεφαλής των τραπεζών.

Ο πρωθυπουργός κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη, ότι υιοθετεί τα σκληρά μέτρα του ΔΝΤ χωρίς καμία διαπραγμάτευση και παναλαμβάνει το χθεσινό συμβολικό ερώτημα του κ. Τσίπρα στη Βουλή: «το να ζητάτε εκλογές, ενώ δεν έχει κλείσει η αξιολόγηση, ή απερισκεψία είναι ή χρήσιμη ηλιθιότητα».

Αναλυτικά το σχόλιο του Μεγάρου Μαξίμου:

Η ΝΔ αποδεικνύεται και ανεπίδεκτη μαθήσεως. Επαναλαμβάνουμε, λοιπόν, ότι τις διοικήσεις των τραπεζών, σωστά, δεν τις διορίζει καμιά κυβέρνηση και κανένας πρωθυπουργός. Το παρελθόν της διαπλοκής και του ρουσφετιού τελείωσε οριστικά και αμετάκλητα. Και δεν μπορεί να επανέλθει.

  1. Η ΝΔ συνεχίζει να μη βρίσκει ούτε μία λέξη για το ΔΝΤ. Είναι φανερό, πλέον, ότι υιοθετεί τη γραμμή του Ταμείου για σκληρά μέτρα χωρίς καμία διαπραγμάτευση. Για τον κ. Μητσοτάκη η «εθνική γραμμή» έχει ταυτιστεί με την «καρέκλα»…
  1. Όσον αφορά τα «10 χαρακτηριστικά παραδείγματα» ενημερώνουμε τον κ. Μητσοτάκη, για να μην εκτίθεται

– Πως ο διαγωνισμός για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που προκήρυξε το ΤΑΙΠΕΔ, επί κυβερνήσεως ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, κηρύχθηκε άγονος και ουδέποτε υπήρξε πρόταση 300.000.000 ευρώ!

– Ότι στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, της οποίας την πλήρη εφαρμογή ζητά, βρίσκεται μεταξύ άλλων και η κλιμακωτή φορολόγηση της μικροζυθοποιΐας, την οποία προ ημερών δεσμευόταν πως θα καταργήσει.

  1. Τέλος, επαναλαμβάνουμε την προειδοποίηση, χθες στη Βουλή, του πρωθυπουργού προς τον κ. Μητσοτάκη ότι «το να ζητάτε εκλογές, ενώ δεν έχει κλείσει η αξιολόγηση, ή απερισκεψία είναι ή χρήσιμη ηλιθιότητα».
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here