Τσίπρας: Εχουμε μπροστά μας κρίσιμες μάχες για το χρέος και διαρκή διαπραγμάτευση

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Γ. ΛΙΑΚΟΣ)

Με ευχές για καλή επιτυχία στο έργο της και υπενθύμιση προς άλλες πλευρές(βλ. Σαμαρά), ότι έτσι πρέπει να παραδίδεται το πρωθυπουργικό γραφείο, ξεκίνησε την προσφώνησή του προς την νέα υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου, ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας.

«Μπαίνουμε σε εκλογική αναμέτρηση, θα κάνω ότι είναι δυνατόν να διεξαχθούν οι εκλογές πολιτισμένα στο πλαίσιο ουσιαστικού πολιτικού διαλόγου, οι πολίτες να ακούσουν πρόγραμμα και να επιλέξουν τους καλύτερους’, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:

«Εχουμε μια κρίσιμη μάχη, να ανοικοδομήσουμε την οικονομία να σταθεί η χώρα στα πόδια της και μια διαρκή διαπραγμάτευση που είναι μπροστά μας. Σήμερα μάθαμε από τον επικεφαλής του Ευρωπαικού Μηχανισμού Σταθερότητας τον κ. Ρέγκλιγκ ότι η συζήτηση για απομείωση του χρέους θα γίνει νωρίτερα, ίσως και τον Οκτώβρη», επεσήμανε με νόημα.

«Εχουμε κρίσιμες αναμετρήσεις καθώς και μια αναμέτρηση με τις δικές της αδυναμίες που πρέπει να ξεπεράσουμε», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Θάνου: Αδιάβλητες εκλογές και μεταναστευτικό

Από την πλευρά της η κ. Θάνου, εξέφρασε την ευαρέσκειά της για την παράδοση, και συμπλήρωσε ότι «οι αρμοδιότητες υπηρεσιακής κυβέρνησης είναι συγκεκριμένες και αφορούν την διεξαγωγή  αδιάβληγτων και ομαλών εκλογών».

«Οπως εξελίσσονται όμως τα πράγματα», πρόσθεσε, «θα χρειασθεί να παρέμβει σε κρίσιμα θέματα όπως το μεταναστευτικό», πρόσθεσε.

«Θα συζητήσω και με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς για μια αντιπροσωπευτική κυβέρνηση», έκλεισε η κ. Θάνου που παραδέχθηκε ότι δεν έχει πολιτική εμπειρία αλλά επικαλέσθηκε την πολυετή δικαστική της παρουσία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here