Τσίπρας: Εμείς θα δώσουμε δικαίωμα ψήφου στους Ελληνες που η ΝΔ έστειλε στο εξωτερικό

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Εμείς θα δώσουμε το δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού, εκεί που έστειλε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τα νέα μας παιδιά», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση Novartis.

Αναφερόμενος στην πρόταση της Ν.Δ. για ψήφο στους Έλληνες του εξωτερικού, ο κ. Τσίπρας ανέφερε «τα παιδιά του brain drain έχουν δικαίωμα να ψηφίζουν από τις χώρες διαμονής τους».

Έκανε επίσης λόγο για υποκριτική πρόταση από την πλευρά της Ν.Δ.

«Ποιο θα είναι το νέο πρόσχημα που θα σκαρφιστεί ο κ. Μητσοτάκης, κάτω από την πίεση των βαρόνων του κόμματός του για να αποφύγει την υπερψήφιση μιας σημαντικής μεταρρύθμισης;», διερωτήθηκε, αναφερόμενος στην πρόταση της κυβέρνησης για κατάτμηση της εκλογικής περιφέρειας της Β’ Αθήνας.

«Το πρόσχημα αυτό είναι η πρόταση να δοθεί η δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες που κατοικούν στο εξωτερικό», τόνισε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε πως ο πρόεδρος της Ν.Δ. «κρούει ανοιχτές θύρες».

«Αυτούς τους ανθρώπους και ιδιαίτερα αυτούς που τα τελευταία χρόνια αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό και η δική του κυβέρνηση τους έδιωξε στο εξωτερικό. Και σε αυτούς τους ανθρώπους εμείς θα είμαστε οι πρώτοι που θα δώσουμε δικαίωμα ψήφου εξ αποστάσεως», συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here