Τσίπρας: Η Ελλάδα διέβη τον «Ρουβίκωνα» και βρίσκεται σε νέα εποχή-Κάλεσμα στον αραβικό κόσμο για επενδύσεις

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Η Ελλάδα «διέβη τον Ρουβίκωνα» της κρίσης και βρίσκεται σε νέα εποχή,  υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την εναρκτήρια  ομιλία του, στη δεύτερη Ευρω-Αραβική Διάσκεψη που διεξάγεται στην Αθήνα. Ο πρωθυπουργός απήυθυνε κάλεσμα στον αραβικό κόσμο «να σπεύσει να αξιοποιήσει τις σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες» που δημιουργούνται στην Ελλάδα.

«Η Ελλάδα αποτελεί σήμερα μία κρίσιμη γεωπολιτικά χώρα, αλλά και ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός» είπε ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας τις «σημαντικές ευκαιρίες» που προσφέρει η χώρα για την οικονομική συνανάπτυξη και συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή.

«Η Ευρωπαϊκή Ενωση μπορεί να αναβαθμίσει τον διεθνή της ρόλο μόνο αν συνεργαστεί με τον αραβικό κόσμο για την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Συρία, στο Ιράκ, στη Λιβύη και στην Υεμένη,με αποφασιστικότητα, αλλά στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και παράλληλα μαθαίνοντας από τα λάθη του παρελθόντος» επισήμανε ο πρωθυπουργός .

«Πολλές από τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στην Ευρώπη μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο μέσω μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για τη Μεσόγειο και μέσω της ενδυνάμωσης των σχέσεων με τον αραβικό κόσμο» είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Καθίσταται σαφές ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να υποστηρίξει την ταχεία επανέναρξη αξιόπιστων συνομιλιών για το Παλαιστινιακό, με στόχο μια δίκαιη λύση στη βάση των δύο κρατών που συνυπάρχουν με ασφάλεια, με την ίδρυση ενός ανεξάρτητου, βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους επί τη βάσει των συνόρων του 1967, με πρωτεύουσα τα Ανατολικά Ιεροσόλυμα. Μια θέση που σταθερά η ελληνική πλευρά διατυπώνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here