Τσίπρας: Εκβιάζουν την ψήφο του λαού- Το δίκιο θα κερδίσει

Nέο αίτημα για παράταση του ελληνικού προγράμματος κατέθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προς τους Ευρωπαίους αρχηγούς  προκειμένου να ανατραπεί από την Ε.Ε. η πρόσφατη απορριπτική απόφαση του Eurogroup.

Με διάγγελμα που απηύθυνε στον ελληνικό λαό, λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Κυριακής, ο Αλ.Τσίπρας  συνέστησε υπομονη και  νηφαλιότητα και επισήμανε ότι ο μόνος μας φόβος είναι ο φόβος. «Δεν θα τον αφήσουμε να μας κερδίσει, στέλνουμε μήνυμα ελπίδας» ανέφερε για να εγγυηθεί στη συνέχεια την ασφάλεια των καταθέσεων , των μισθών και των συντάξεων.

Συγχρόνως εξαπέλυσε σκληρή επίθεση  κατά των δανειστών χαρακτηρίζοντας  «πράξη εκβιασμού και μέγιστη ντροπή» την  άρνηση της ολιγοήμερης παράτασης και την απόπειρα ακύρωσης του δημοψηφίσματος. «Έστειλα εκ νέου το αίτημα παράτασης στους Ευρωπαίους αρχηγούς. Είναι οι μόνοι που μπορούν να δώσουν τα εργαλεία στην ΕΚΤ», πρόσθεσε και απευθυνόμενος στους δανειστές είπε: «Αναμένω άμεση αντίδρασή τους σε ένα στοιχειώδες αίτημα δημοκρατίας».

«Η άρνηση της παράτασης από το Eurogroup οδήγησε σήμερα την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να μην αυξήσει την ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών και ανάγκασε την Τράπεζα της Ελλάδος να εισηγηθεί περιορισμό της κίνησης κεφαλαίων», τόνισε ο πρωθυπουργός .

«Η απόφαση για capital controls δεν έχει άλλο στόχο πέρα από το να εκβιάσει τη βούληση του ελληνικού λαού και να παρεμποδίσει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος».

Ο κ.Τσίπρας τόνισε ότι «οι καταθέσεις των πολιτών είναι διασφαλισμένες, όπως οι μισθοί και οι συντάξεις. Έχουμε την ευκαιρία να αποδείξουμε ότι το δίκιο μπορεί να κερδίσει, να στείλουμε μήνυμα ελπίδας στην Ευρώπη».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here