Τσίπρας: H έκθεση του ΔΝΤ αποτελεί τη μεγαλύτερη δικαίωση της ελληνικής κυβέρνησης

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Νέο διάγγελμα προς τον Ελληνικό λαό απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, το απόγευμα της Παρασκευής εν μέσω γενικευμένης επιχείρησης κατατρομοκράτησης της κοινής γνώμης από ιδιωτικά ΜΜΕ, ευρωπαίους αξιωματούχους και το εγχώριο πολιτικό σύστημα. «Η ώρα της ευθύνης και της Δημοκρατίας έφθασε» δήλωσε ο κ. Τσίπρας και σύστησε «να σιγήσουν οι σειρήνες της καταστροφής. Ας προσέλθουμε όλοι στις κάλπες με ψυχραιμία και με επιχειρήματα και όχι με εκβιασμούς» τόνισε.

Χτες είχαμε ένα γεγονός βαρύνουσας πολιτικής σημασίας, σημείωσε ο κ. Τσίπρας. Είδε το φως της δημοσιότητας η έκθεση του ΔΝΤ που αποτελεί τη μεγαλύτερη δικαίωση για την ελληνική κυβέρνηση, καθώς επιβεβαιώνει το αυτονόητο. Ότι ο μόνος τρόπος να καταστεί το χρέος βιώσιμο είναι να κουρευτεί κατά 30% και να δοθεί 20ετής περίοδος χάριτος. Μόνο που αυτή η θέση δεν παρουσιάστηκε ποτέ από τους θεσμούς στην Ελληνική κυβέρνηση, διευκρίνισε.

«Η έκθεση του ΔΝΤ δικαιώνει την επιλογή μας να μην δεχτούμε τη συμφωνία που παρακάμπτει την απομείωση του χρέους. Ας το καταλάβουμε όλοι. Την Κυριακή δεν κρίνεται η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη. Αυτό που κρίνεται είναι αν θα αποδεχτούμε μια εκβιαστική πολιτική, αν θα συναινέσουμε στον αργό θάνατο της οικονομίας μας, αν θα δεχτούμε να μειωθούν κι άλλο οι συντάξεις για να πληρώσουμε ένα μη βιώσιμο χρέος».

Λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες πρέπει όλοι να επιδείξουμε υπευθυνότητα, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, «να σεβαστούμε τις αντίθετες απόψεις. Ό,τι κι αν επιλέξουμε την Κυριακή, τη Δευτέρα τίποτα δεν θα μας χωρίζει.

Το όχι δεν σημαίνει όχι στην Ευρώπη, αλλά συνέχιση της διαπραγμάτευσης. Σας καλώ να πείτε όχι στα τελεσίγραφα, σας καλώ να πείτε όχι στο διχασμό και την εκστρατεία του φόβου, σας καλώ με αποφασιστικότητα να αποφασίσετε για τη Δημοκρατία και την αξιοπρέπεια» , κατέληξε.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here