Τσίπρας: Εκλογές το 2019-Δεν θα είμαι πρωθυπουργός κλεισμένος στο Μαξίμου-Θα κλείσει η αξιολόγηση

ΦΩΤΟ: ΕUROKINISSI(ΣΤ. ΣΤΑΦΑΝΟΥ)

Οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019, επανέλαβε ο πρωθυπουργός από την Καλαμάτα, όπου βρέθηκε για την παράδοση του τελευταίου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Μωρέας. Ο πρωθυπουργός, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η αξιολόγηση θα κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. «Δεν φοβόμαστε να διαπραγματευτούμε, ούτε όμως υπογράφουμε λευκά χαρτιά όπως έκαναν οι προηγούμενοι» διεμήνυσε, τονίζοντας ότι «μοναδικός γνώμονας είναι να στηρίξουμε τους αδύναμους και να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση».

Απαριθμώντας τα οφέλη του κεντρικού οδικού άξονα της Πελοποννήσου είπε ότι μεταξύ αυτών προβλέπεται και η δωρεάν μετακίνηση των ψηφοφόρων στις εκλογές.

«Αλλά αυτό το όφελος θα αργήσετε να το χρησιμοποιήσετε, καθώς οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του ’19» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας σε συγκεντρωμένους πολίτες.

Απαντώντας στις επικρίσεις ότι οι περιοδείες που πραγματοποιεί έχουν προεκλογικό χαραχτήρα τόνισε: «Εγώ δεν θα είμαι πρωθυπουργός κλεισμένος στο Μαξίμου, θα επικοινωνώ αδιαμεσολάβητα με τους πολίτες, τους χαρίζουμε τη μεσολάβηση των εκπομπών και των ΜΜΕ».

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ικανοποίησή του, καθώς χθες, Πέμπτη, δόθηκε το βοήθημα σε χαμηλοσυνταξιούχους, λέγοντας: «Στενοχωριέμαι για τις αντιδράσεις των μέσα, που δεν είχαν το θάρρος να στηρίξουν το αυτονόητο, δηλαδή να δώσουμε από το περίσσευμά μας σε όσους πραγματικά το έχουν ανάγκη. Και όχι μόνο αυτό, αλλά περίμεναν με καρτερία πως οι έξω θα μας αναγκάσουν τα πάρουμε το μέτρο πίσω».

«Όπως θα διαψευστούν και με τη δεύτερη αξιολόγηση, η οποία θα κλείσει» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, σε συνάντησή του με τον δήμαρχο της Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε την έναρξη, εντός του 2017, διαλόγου με στόχο τον σχεδιασμό της ανασυγκρότησης κάθε περιφέρειας της χώρας ξεχωριστά.

Χαρακτήρισε την Καλαμάτα πόλη με ιστορία και δυνατότητες λόγω τουρισμού και λόγω εξαιρετικών αγροτικών προϊόντων.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο αυτοκινητόδρομος Μορέας είναι ο πρώτος μεγάλος αυτοκινητόδρομος που παραδίδεται στο σύνολό του, τονίζοντας πως αυτό δεν είναι κάτι αυτονόητο, καθώς «όταν αναλάβαμε ήταν για δύο χρόνια σταματημένα τα έργα, θα χάναμε τα κονδύλια και θα πληρώναμε πρόστιμο».

«Καταφέραμε με τη διυπουργική επιτροπή που συστήσαμε να εντάξουμε τον Μορέα στα ΕΣΠΑ» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, ευχαριστώντας για την επίτευξη αυτού του στόχου τους κ.κ. Σπίρτζη και Χαρίτση. «Είναι ένα μήνυμα πως η οριακή έστω επιστροφή στην ανάπτυξη το 2016 και η συνέχιση στην ανάπτυξη το 2017 δεν είναι ένα κενό γράμμα, αλλά μία πραγματικότητα» επισήμανε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι είμαστε σε μία κρίσιμη καμπή, βρισκόμαστε στο κατώφλι της ανάπτυξης και αυτό θα γίνει μέσω της αξιοποίησης των μεγάλων παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καλαμάτας σημείωσε ότι με τον Μορέα αλλάζει η μορφή της πόλης, η οποία αποκτά μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση και καθίσταται μέσω του αυτοκινητοδρόμου κέντρο της νότιας Πελοποννήσου.

Ο κ. Νίκας ανέφερε στον πρωθυπουργό ότι ο δήμος Καλαμάτας είναι πλεονασματικός, ενώ σε ό,τι αφορά τα προβλήματα υπογράμμισε ότι η Καλαμάτα επλήγη από τις πλημμύρες και η καλλιέργεια ελιάς από τον δάκο, τόνισε ότι πρέπει να εξυγχρονιστεί το αεροδρόμιο, κατέθεσε το αίτημα του δήμου για απόδοση σε αυτόν 49 στρεμμάτων του Δημοσίου που ανήκουν στην ΕΤΑΔ, μίλησε για την αναγκαιότητα βελτίωσης του δρόμου Καλαμάτας-Μεθώνης και τέλος υπογράμμισε τη χρεία στήριξης από την πολιτεία του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

ΑΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here