Τσίπρας: Εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου για καθαρή εντολή και ισχυρή κυβέρνηση

ΦΩΤΟ: INTIME ( Γ. ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ)
«Η λαϊκή εντολή που πήρα στις 25 Γενάρη εξήντλησε τα όριά της – Εσείς με την ψήφο σας θα αποφανθείτε εάν η συμφωνία που πετύχαμε παρέχει τα εχέγγυα για να βγούμε απ’ τα μνημόνια.»

Ο  πρωθυπουργός λίγη ώρα πριν με τηλεοπτικό μήνυμά του, εξήγησε την απόφασή του για πρόωρες εκλογές ,στις 20 Σεπτεμβρίου.

«Ένας κύκλος έκλεισε. Αποφάσισα την παραίτηση της κυβέρνησης» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Με την ψήφο σας θα αποφασίσετε ποιος και πώς μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στον δύσκολο, αλλά ελπιδοφόρο δρόμο που ανοίγεται. Με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα να δώσουμε τη μάχη για να ξαναστήσουμε την πατρίδα στα πόδια της», ήταν η τελευταία φράση του πρωθυπουργού στο διάγγελμα με το οποίο ανακοίνωσε την προσφυγή στις κάλπες.
Ο Αλέξης Τσίπρας  θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο θα υποβάλει την παραίτηση της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός έχει ήδη ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις αποφάσεις του.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στη Βουλή και στην οποία μετείχαν κορυφαίοι υπουργοί και υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τονίστηκε πως η διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα πρέπει να είναι σύντομη.

Αμέσως μετά τη δήλωσή του, ο Αλέξης Τσίπρας οπως είπε θα μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο και θα υποβάλλει την παραίτηση της κυβέρνησης στον Προκόπη Παυλόπουλο.

Το μεσημέρι, ο υπουργός Επικρατείας είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και συζήτησαν τις πιθανές ημερομηνίες για την διεξαγωγή των εκλογών, καθώς ο Νίκος Παππάς μετέφερε την άποψη του πρωθυπουργού ότι η προσφυγή στις κάλπες θα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό, με βάση πάντοτε τις προθεσμίες που δίνει το Σύνταγμα.

Αύριο, Παρασκευή, ο κ. Τσίπρας έχει συγκαλέσει την Πολιτική Γραμματεία, στην οποία συμμετέχουν και μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας, η οποία μόλις έγινε γνωστό το αποτέλεσμα της σύσκεψης που είχε συγκαλέσει ο πρωθυπουργός ξεκίνησε να συνεδριάζει σε αίθουσα της Βουλής, προκειμένου να καθορίσει τη στάση της.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here