Τσίπρας: Είμαστε έτοιμοι για έντιμο συμβιβασμό, αρκεί να το θέλουν όλοι

Με μια λιτή αλλά περιεκτική δήλωση, προσήλθε στη κρίσιμη συνεδρίαση των ηγετών της Ευρωζώνης ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλ. Τσίπας. Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα περιμένει και είναι έτοιμη για έναν έντιμο συμβιβασμό που θα περιέχει και στοιχεία από τις ελληνικές θέσεις όπως εκφράσθηκαν στο πρόσφατο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Με άλλα λόγια ο πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει ότι η Ελλάδα δεν προσέρχεται για μια συνθηκολόγηση άνευ όρων, στις απαιτήσεις των πιο σκληρών, αντιευρωπαικών κύκλων.

«Ηρθα για έναν έντιμο συμβιβασμό. Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να φτάσουμε σε συμφωνία, εφόσον το επιθυμούν όλες οι πλευρές», είπε ο πρωθυπουργός, δίνοντας το στίγμα των θέσεων της Ελλάδας.

Η τελευταία φράση αποτελεί και αιχμή προς εκείνους του ακραίους κύκλους της Ευρώπης, που όπως φαίνεται τις τελευταίες ημέρες, κάνουν ότι μπορούν για να εμποδίσουν την επίτευξη συμφωνίας. Αναφορά που δείχνει προς την πλευρά Σόιμπλε και άλλων κύκλων που βάζουν εμπόδια στη πορεία για συμβιβασμό και δίκαιη, βιώσιμη συμφωνία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με πληροφορίες,  ακόμη και τη στιγμή που συντάσσεται το κοινό ανακοινωθέν του Eurogroup, πολλοί επιχειρούν να προσθέσουν φράσεις που να υποχρεώνουν την Ελλάδα να πάρει πίσω νόμους που θεωρούν ότι αποτελούν μονομερείς ενέργειες. Κάτι που δεν δέχεται η ελληνική πλευρά.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here