Τσίπρας: Εχετε καταλάβει κ. Μητσοτάκη πόσο επικίνδυνο είναι να συγκρίνετε στη Μέρκελ την Ελληνική Μακεδονία με την Καταλονία;

Στο δημοσίευμα της «Εστίας» σύμφωνα με το οποίο ο Κυρ. Μητσοτάκης παραλλήλισε τη Β. Ελλάδα με την Καταλονία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, ζητώντας από τον πολιτικό του αντίπαλο να απολογηθεί ή να διαψεύσει το ρεπορτάζ.

«Κατά τη συνάντησή σας με την κα Μέρκελ της είπατε ότι δεν θα επιτρέψετε η Βόρεια Ελλάδα να γίνει Καταλονία, έχετε καταλάβει τι είπατε;» ρώτησε ευθέως ο Αλ. Τσίπρας τον Κυρ. Μητσοτάκη και εξήγησε:

«Παρομοιάσατε στην καγκελάριο τη Βόρεια Ελλάδα με μια αυτόνομη περιφέρεια του ισπανικού κράτους που διαθέτει αυτόνομο κοινοβούλιο, αυτοπροσδιορίζεται εθνικά με διαφορετικό τρόπο από τους υπόλοιπους Ισπανούς και υπάρχουν αποσχιστικές τάσεις που έχουν ενισχυθεί με το».

«Καταλαβαίνετε πόσο επικίνδυνη είναι η αναλογία αυτή;» ξαναρώτησε τον πρόεδρο της ΝΔ ο πρωθυπουργός και κατέληξε ανεβάζοντας τους τόνους: «Ή θα διαψεύσετε την ¨Εστία¨ ή θα πρέπει να απολογηθείτε δημόσια κυρίως προς τους βορειοελλαδίτες που ούτε αποσχιστικές τάσεις έχουν, ούτε άλλη γλώσσα και εθνότητα».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here