Τσίπρας: Δυστυχώς δεν θέλουν οι σοσιαλιστές συνεργασία με το «Μπλόκο» στη Πορτογαλία

Τηλεφωνική επικοινωνία με την συντονίστρια του Αριστερού Πορτογαλικού Κόμματος «Μπλόκο της Αριστεράς» (Καταρίνα Μαρτίνς),  είχε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, ο οποίος την συνεχάρη για την μεγάλη εκλογική επιτυχία του κόμματός της, δείγμα της ισχυροποίησης των αριστερών κομμάτων αλλά και του μετώπου κατά της λιτότητας στην Ευρώπη.

Οπως ανακοινώθηκε, στην μεταξύ τους επικοινωνία, συζητήθηκε επίσης και το γεγονός ότι οι κοινοβουλευτικές ομάδες του «Μπλόκο» και των Σοσιαλιστών μπορούν να σχηματίσουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία μπορεί να διευρυνθεί ακόμα περισσότερο με την συμμετοχή της κοινοβουλευτικής ομάδας των Κομμουνιστών και Πρασίνων, εξέλιξη που δυστυχώς προσκρούει στην άρνηση των Σοσιαλιστών, τονίζεται χαρακτηριστικά.

Στις πρόσφατες εκλογές της Κυριακής, πρώτος ήρθε ο απερχόμενος κυβερνητικός συνασπισμός του Π. Κοέλιο χωρίς όμως να συγκεντρώνει απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στο Κοινοβούλιο. Αντίθετα οι Σοσιαλιστές που ήρθαν δεύτεροι μαζί με το Μπλόκο και πιθανόν τον σχηματισμό του Κομμουνιστικού κόμματος με τους Οικολόγους, μπορούν να σχηματίσουν άνετη κυβερνητική πλειοψηφία.

Το Μπλόκο φαίνεται ότι επιθυμεί αυτή την εξέλιξη. ωστόσο το Πορτογαλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα αρνείται να συνερασθεί μαζί του, με αποτέλεσμα να δίνεται η ευκαιρία στον Κοέλιο να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here