Τσίπρας: Δεν φοβόμαστε το λαό, θέλουμε να μας κρίνει

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ)

«Πηγαίνουμε στην κάλπη με αυτοπεποίθηση ότι ο λαός έχει και γνώση και αισθητήριο να συνειδητοποιήσει ότι αυτή η μεγάλη προσπάθεια δεν θα σταματήσει εδώ» τόνισε από την Κίσαμο Χανίων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι κάποιοι σχεδίασαν την αριστερή παρένθεση για να φέρουν το παλιό στην εξουσία.  

Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο λαός με την ψήφο του θα βάλει τέλος στα σενάρια αυτά και έστρεψε τα πυρά του τόσο κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελου Μεϊμαράκη όσο και κατά των αποχωρούντων από τον ΣΥΡΙΖΑ, στους οποίους καταλόγισε ότι αποφάσισαν να ρίξουν την πρώτη αριστερή κυβέρνηση της χώρας.

Ο κ. Τσίπρας σε ομιλία του το μεσημέρι στο Τσατσαρωνάκειο κέντρο Κισάμου ανέφερε ότι «εμείς, δεν φοβόμαστε το λαό , θέλουμε να μας κρίνει ο λαός».

Τόνισε την ανάγκη να υπάρχει στη χώρα ένας δημιουργικός σχεδιασμός. «Πρέπει να κάνομε την επανάσταση των αυτονόητων, τα αυτονόητα πράξη», επεσήμανε.

Ï ðñüåäñïò ôïõ ÓÕÑÉÆÁ ÁëÝîçò Ôóßðñáò óôï ÊáóôÝëé ÊéóóÜìïõ, ôçí Ôñßôç 1 Óåðôåìâñßïõ 2015. (EUROKINISSI/ÐÅÔÑÏÓ ÐÁÔÔÁÊÏÓ)

 

Η διαπραγμάτευση και η αριστερή παρένθεση 

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές επισήμανε ότι «από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα και εγώ και οι συνεργάτες μου σε μια απολύτως ετεροβαρή σχέση δυνάμεων, που βρεθήκαμε αντιμέτωποι σε αυτή τη σύγκρουση που κάναμε με την ομάδα διαπραγμάτευσης, υπήρχε ένα σχέδιο.

Αφού έβλεπαν ότι δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν την ορμή τον πόθο την αγωνία του λαού για μια μεγάλη αλλαγή στον τόπο μας , άφησαν τα πράγματα να εξελιχθούν σχεδιάζοντας την αριστερή παρένθεση. Κάνανε το πάν να την πετύχουν μέσα στους δύο πρώτους μήνες, θέλοντας να οδηγήσουν σε χρηματοπιστωτική ασφυξία τη χώρα. Κλείσανε τις κάνουλες χρηματοδότησης της χώρας. Δημιούργησαν τις προϋποθέσεις ώστε από τις 20 Φεβρουαρίου να οδηγηθούμε σε αδιέξοδο».

Ï ðñüåäñïò ôïõ ÓÕÑÉÆÁ ÁëÝîçò Ôóßðñáò êáôá ôçí åðßóêåøÞ ôïõ óôï "ÁíïõóÜêåéï" úäñõìá óôï ÊáóôÝëé ÊéóóÜìïõ, ôçí Ôñßôç 1 Óåðôåìâñßïõ 2015. (EUROKINISSI/ÐÅÔÑÏÓ ÐÁÔÔÁÊÏÓ)

Δριμεία κριτική στους αποχωρούντες

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας άσκησε δριμεία κριτική στους βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ό,τι δεν κατάφεραν με την έλλειψη ρευστότητας , με την χρηματοπιστωτική ασφυξία, ό,τι δεν κατάφεραν αργότερα όταν μας έκλεισαν τις τράπεζες ,ό,τι δεν κατάφεραν αργότερα όταν μας είχαν στήσει την παγίδα για να μας εξώσουν από την Ευρωζώνη και να μας οδηγήσουν σε κατάρρευση των τραπεζών, προσπαθούν το καταφέρουν τώρα αυτή την φορά και με τη βοήθεια των εσωτερικών μας αδυναμιών. Τα κάστρα λένε πέφτουν από μέσα. Και πράγματι το εγχείρημα της αριστερής παρένθεσης που δεν κατάφεραν να το υλοποιήσουν επτά μήνες που σταθήκαμε όρθιοι, επιχειρούν τώρα να το υλοποιήσουν μετά την απόφαση 30 αριστερών βουλευτών να ρίξουν την πρώτη αριστερή κυβέρνηση της χώρας».

Κριτική στον Ευαγγ. Μεϊμαράκη 

Ο κ. Τσίπρας έστρεψε στη συνέχεια τα βέλη του στον υπηρεσιακό, όπως τον αποκάλεσε, πρόεδρο της ΝΔ Ευάγγ. Μεϊμαράκη  και έκανε λόγο για την προσπάθεια παλινόρθωσης του παλιού, την προσπάθεια «να βάλουν όλους στο ίδιο τσουβάλι».

«Βλέπω και τον υπηρεσιακό αρχηγό της ΝΔ τον κ. Μειμαράκη πότε να βγαίνει και να με κατηγορεί ότι θέλω να κλέψω την ψήφο του ελληνικού λαού για να παραμείνω στην εξουσία και πότε να βγαίνει να με κατηγορεί ότι θέλω να αποδράσω. Ποιο από τα δύο συμβαίνει; γιατί και τα δύο δεν γίνεται», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος σε δήλωση του προέδρου της ΝΔ ότι ο κ. Τσίπρας τον θέλει για «αυτοφωράκια» απάντησε «δεν τον θέλω εγώ ούτε για «αυτοφωράκια» ούτε για συνεργάτη. Οι βαρόνοι του κόμματος του τον θέλουν για «αυτοφωράκια».

Για τους αγρότες 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε, κατά την ομιλία του, εκτενή αναφορά στα προβλήματα του αγροτικού τομέα, υποστηρίζοντας ότι έχουν συσσωρευτεί καθώς επί δεκαετίες η χώρα ακολουθούσε ένα λάθος παραγωγικό μοντέλο.

Τόνισε την ανάγκη της αναδιοργάνωσης του αγροτικού τομέα σε σωστές βάσεις και ανέφερε μία σειρά δράσεις όπως «η ενίσχυση της διατροφικής επάρκειας της χώρας, η βελτίωση του ελλειμματικού και εμπορικού ισοζυγίου για τα αγροτικά προϊόντα με μείωση των εισαγωγών και αύξηση των εξαγωγών, η στήριξη της απασχόλησης των αγροτών και των νέων αγροτών ,η αναβάθμιση των υπηρεσιών του αγροτικού τομέα , η ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος και η αξιοποίηση πόρων για την ελληνική γεωργία, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Όσον αφορά στο φορολογικό των αγροτών, μίλησε για την προσπάθεια ώστε να υπάρξει μια δίκαιη κατανομή βαρών και ιδιαίτερη μεταρρύθμιση για τους κατ επάγγελμα αγρότες, ενώ τόνισε ότι αυτό που έχει μεγάλη σημασία δεν είναι μόνο το ποσοστό φορολόγησης, αλλά, όπως είπε, σε πια βάση θα είναι αυτή η φορολόγηση.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here