Τσίπρας στην Corriere: Πιθανή η συμφωνία αλλά δεν κόβω συντάξεις, επιδόματα

«Το Grexit θα ήταν η αρχή του τέλους για την ευρωζώνη» δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην Corriere Della Sera. Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφερόμενος στην αυριανή συνάντηση που θα έχει με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, εκτιμά πως θα γίνει απολογισμός της προόδου που έχει επιτευχθεί έως τώρα και θα ορισθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την συμφωνία. 

“Θα θέσουμε ένα σαφές χρονοδιάγραμμα” για τη συμφωνία, ανέφερε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει μία πλήρη πρόταση, περιλαμβάνων και μέτρων που έχουν συμφωνηθεί στις διαπραγματεύσεις των τεχνικών κλιμακίων του Brussels Group. Στη συνέντευξη εκτιμά ότι «είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία για το πρωτογενές πλεόνασμα» ξεκαθαρίζει όμως οτι «μετά από 5 χρόνια λιτότητας είναι αδιανόητο να καταργήσουμε επιδόματα όπως το επίδομα θέρμανσης, όταν ο κόσμος παγώνει».

Ο κ. Τσίπρας τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι δεν προβλέπει ούτε επιδιώκει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών και καταλήγει σημειώνοντας “δεν θα απογοητεύσουμε τους Έλληνες”.

Η ιταλική εφημερίδα περιγράφει τον Αλέξη Τσίπρα ως τον “ιππότη” μίας νέας ευρωπαϊκής παράταξης, που αντιτίθεται στις αγορές, τις ιδιωτικοποιήσεις και την εξαθλίωση της μεσαίας τάξης, μέσω περικοπών και μειωμένων εργασιακών δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, αυτές είναι οι επιπτώσεις της ακολουθούμενης πολιτικής που έχει εφαρμοστεί έως τώρα κατ’ εντολήν των ευρωπαϊκών αρχών και η οποία θα πρέπει να αλλάξει ώστε να σωθεί η Ελλάδα και η Ευρώπη. “Εάν η Ευρώπη δεν μπορεί να διαχειριστεί μία τόσο μικρή χώρα, τότε τι θα κάνει με την Ισπανία και την Ιταλία; Έχουμε υποφέρει περισσότερο απ όλους”, υπογραμμίζει ο κ. Τσίπρας.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here