Τσίπρας: Αριστεία είναι να ανοίγουν τα σχολεία στην ώρα τους και να μένουν στη χώρα οι νέοι επιστήμονες-Μητσοτάκης: Πάτε τη χώρα στο πουθενά

ΦΩΤΟ: EUROKINSSI/Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη σημειώθηκε στη Βουλή, σχετικά με το τι είναι αριστεία και ποιος πρέπει να κρατά τη σημαία στα δημοτικά. 

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής,κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την υγεία, ο πρωθυπουργός τόνισε χαρακτηριστικά:

«Πάτε ακόμα παραπέρα τον λαϊκισμό και γίνεστε σημαιοφόροι του λαϊκισμού γιατί η αριστεία για εσάς είναι αν το παιδάκι των επτά ετών θα πάρει τη σημαία» είπε εξαπολύοντας επίθεση στην ΝΔ για να προσθέσει «Εσείς που κλείσατε τα σχολεία και διδάσκατε με φωτοτυπίες και στείλατε τους επιστήμονες έξω από την χώρα, εσείς έρχεστε και μιλάτε για την αριστεία. Για εμάς η αριστεία και η βοήθεια στην αριστεία δεν είναι ποιος θα κρατά την σημαία στα 7-8 έτη. Όλοι πρέπει να κρατούν το εθνικό σύμβολο. Για εμάς άνοιγμα προς την αριστεία είναι να ανοίγουν τα σχολεία, να ανοίγουμε βιβλιοθήκες. Να δίνουμε κίνητρα σε επιστήμονες να μένουν στην χώρα. Αυξάνοντας τον προϋπολογισμό για την έρευνα».

Στην παρέμβασή του από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για κυβέρνηση που «ασχημονεί και προσβάλει την κοινωνία» με αφορμή το Προεδρικό Διάταγμα για τους σημαιοφόρους.

«Δεν πάτε τη χώρα μόνο πίσω, την πάτε στο πουθενά. Την πάτε για την ακρίβεια εκεί που δεν υπάρχουν κίνητρα για να γίνει καλύτερος, εκεί που η προσπάθεια απαξιώνεται» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Το ότι σας ενοχλούν οι καλοί μαθητές το είδαμε από την αρχή όταν ο τότε υπ. Παιδείας είχε ανοίξει μέτωπο με την αριστεία» συνέχισε σε υψηλούς τόνους για το θέμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Έχετε βάλει αντίπαλο σας την Ελλάδα του καλύτερου» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας στην επιχειρηματολογία της κυβέρνησης ότι η σημαία στους σημαιοφόρους «προσφέρεται ως επιβράβευση και όχι ως κίνητρο»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here