Τσίπρας από το Κερατσίνι: «Τώρα θα μπορούμε να λέμε ότι στη Δραπετσώνα έχουμε ζωή»

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

«Το πρώτο βήμα έγινε, τώρα είναι η σειρά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία σε συνεργασία με την Περιφέρεια, οφείλει να προχωρήσει άμεσα στην ανάπλαση της περιοχής, ώστε σε αυτή να αποκτήσουν πρόσβαση οι πάντες» δήλωσε ο πρωθυπουργός, αμέσως μετά την επίσκεψή του το πρωί του Σαββάτου στο δημαρχείο Κερατσινίου, όπου ενημερώθηκε για την ανάπλαση της περιοχής των Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα.

«Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και είναι μεγάλες, το να δίνουμε το βάρος σε κάποιους ξεχασμένους πολίτες, στα λαϊκά στρώματα, στους δήμους και τις λαϊκές γειτονιές είναι αυτό που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Και να αναδείξει ότι ακόμα και στις μεγαλύτερες δυσκολίες μπορεί να υπάρχει μια στοχοπροσήλωση σε μια πολιτική με προτεραιότητα σ’ αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

«Η περιοχή αυτή θα περάσει στην αυτοδιοίκηση, αυτή είναι η δέσμευση μας. Θα πρέπει να συνεργαστούμε προκειμένου άμεσα να γίνουν  οι πρώτες ενέργειες ώστε αυτό το θαλάσσιο μέτωπο να γίνει δημόσιος χώρος και όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας και τόνισε ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα ξεκινήσουν τα πρώτα έργα ανάπλασης.

 

Ο δήμαρχος  Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος δήλωσε ικανοποιημένος «για την ευχάριστη είδηση που ήρθε σε μια ταλαιπωρημένη περιοχή», όπως είπε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει ο κ. Τσίπρας: «Τώρα θα μπορούμε να λέμε ότι στη Δραπετσώνα έχουμε ζωή».

Τον πρωθυπουργό συνόδευσαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here