Τσίπρας από Ρόδο: Να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι (βίντεο – φωτογραφίες)

Στη Ρόδο, όπου έχει σειρά επαφών και συναντήσεων με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης βρίσκεται σήμερα, Πεμπτη 4/6/20 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρώην πρωθυπουργός συνοδεύεται από τον βουλευτή Δωδεκανήσου Νεκτάριο Σαντορινιό και τη βουλεύτρια Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, (τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ).

Σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του σωματείου καταστηματαρχών της Μεσαιωνικής Πόλης, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι «δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος του Χάρβαρντ για να καταλάβεις ότι τώρα πρέπει να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να μπορέσουν να επιβιώσουν» και εξέφρασε τους φόβους του ότι «υπάρχει κίνδυνος να περιέλθει η οικονομία σε φαύλο κύκλο σαν κι αυτόν που ζήσαμε στα μνημονιακά χρόνια».

Αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι θα πρέπει να επιχορηγηθούν στο 100% οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε 40% οι μισθοί των εργαζομένων, ενώ υποστήριξε ότι θα πρέπει να χορηγηθεί κεφάλαιο κίνησης σε όλες τις επιχειρήσεις.

Εξέφρασε, επίσης, την αναγκαιότητα να μπορούν οι επιχειρήσεις αυτές να προσφύγουν σε φθηνό δανεισμό με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ, μεταξύ άλλων, κάλεσε την κυβέρνηση να αξιοποιήσει το θεσμικό εργαλείο της αναπτυξιακής τράπεζας για να χορηγήσει μικρά δάνεια στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Υπογράμμισε την ανάγκη να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση και να μειωθεί η φορολογία για την προκαταβολή φόρου, ενώ κατηγόρησε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ότι παρουσιάζει αδυναμία κατανόησης των προβλημάτων της πραγματικής οικονομίας

Οι προτάσεις: Στήριξη της εργασίας – Κεφάλαιο κίνησης – 3 δισ. ως μη επιστρεπτέα προκαταβολή

«Οι εικόνες από τα καταστήματα στην παλιά πόλη της Ρόδου είναι αποθαρρυντικές και ενδεικτικές της πραγματικότητας που αντιμετωπίζουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Οι επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ οδηγούν την οικονομία σε έναν ακόμα φαύλο κύκλο, όπως αυτόν που ζήσαμε στα χρόνια των μνημονίων», τονίζει σε σχετική ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με βίντεο από τη συνάντηση με φορείς του τουρισμού στο νησί. Επισημαίνει δε ότι «Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από το πρόγραμμα Μένουμε Ορθιοι αποτελεί μονόδρομο για την επιβίωση των επιχειρήσεων και για τη στήριξη των εργαζομένων».

Δείτε τι είπε ο Αλ. Τσίπρας στη συνάντησή του με τους φορείς του τουρισμού στη Ρόδο:

Στις 7 το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί στο δημαρχείο της Ρόδου με δημάρχους της Δωδεκανήσου και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης για να συζητήσει μαζί τους τα ειδικότερα προβλήματα που υπάρχουν τόσο στη Ρόδο όσο και στα υπόλοιπα νησιά.

«Οι επιλογές της κυβέρνησης οδηγούν την οικονομία σε έναν ακόμα φαύλο κύκλο, όπως αυτόν που ζήσαμε στα μνημονιακά χρόνια», το μήνυμα του Αλ. Τσίπρα μέσω των social media:

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here