Τσίπρας από Λήμνο: Φτάσαμε στο τέλος μιας πολύ δύσκολης διαδρομής-Η χώρα στάθηκε όρθια

ΦΩΤΟ: Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού/ANDREA BONETTI

Για το τέλος μίας πολύ δύσκολης διαδρομής, όπου η χώρα στάθηκε όρθια στα πόδια της, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την Λήμνο, τονίζοντας πως σε λίγους μήνες η Ελλάδα θα βγει αυτοδύναμη από μια δύσκολη περιπ;eτεια. «Χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

 

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του από το Λιβαδοχώρι Λήμνου, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως βρίσκεται σε έναν ιστορικό τόπο όπου εκεί έγινε ένα σημαντικό βήμα για την λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. «Στον Μούδρο υπογράφηκε η ανακωχή της Αντάντ με την Οθωμανική Αυτοκρατορία», σημείωσε, προσθέτοντας ότι το νησί αποτέλεσε έναν τόπο φιλόξενης γης για τους πρόσφυγες μετά την καταστροφή της Σμύρνης.

Αναφορικά με τα εθνικά θέματα, ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε πως πρώτο καθήκον αποτελεί η ασφάλεια, η διαφύλαξη των συνόρων και η εθνική ακεραιότητα. Ειδικά, όπως είπε, με έναν γείτονα που αρέσκεται σε προκλητικές ενέργειες οι οποίες οδηγούν σε αδιέξοδο.

«Η Ελλάδα είναι μια δύναμη σταθερότητας, με ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα η οποία διασφαλίζει στο ακέραιο τα κυριαρχικά της δικαιωματα και την εδαφική της ακεραιότητα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας έστειλε μήνυμα για τη διαρκή μέριμνα και την διαφύλαξη της ποιότητας ζωής στις ακριτικές περιοχές.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here