Τσίπρας: Η αντιπολίτευση είναι σε βέρτιγκο μετά τη συμφωνία- Ολα τα σκάνδαλα στην Υγεία θα διερευνηθούν

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Η αντιπολίτευση βρίσκεται σε «βέρτιγκο» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συζήτηση για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για θέματα Υγείας. «Έχετε αλλεργία σε ό,τι θετικό έρχεται σε αυτόν τον τόπο και το φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το να λέτε «όχι σε όλα» είναι αδιέξοδο και καταστροφικό» τόνισε.

«Λέτε η συμφωνία είναι δική σας, εσείς να την ψηφίσετε. Προφανώς δικιά μας είναι η συμφωνία, καμία αντίρρηση. Καλά τα αρνητικά μέτρα. Τα θετικά μέτρα γιατί δεν τα ψηφίζετε;» αναρωτήθηκε.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι «ο κ. Μητσοτάκης βάζει όλα τα λεφτά του στην καταστροφή αλλά αυτή δεν έρχεται. Αυτή είναι η αμηχανία της αξιωματικής αντιπολίτευσης» ιδιαίτερα τώρα που, όπως υποστήριξε, «και κλείνει η αξιολόγηση και παίρνουμε μια συμφωνία με μηδενικό δημοσιονομικό ισοζύγιο και κυρίως παίρνουμε μια συμφωνία συνολική».

«Μόνο ένα πράγμα σταθερό στο λόγο σας: το αίτημα για εκλογές. Επί ενάμιση χρόνο το ίδιο τροπάρι. Βρίσκεστε ενώπιον του κινδύνου να γίνετε οι γραφικοί του χωριού.
Και όταν γίνουν οι εκλογές, στην ώρα τους, θα τις χάσετε κιόλας» πρόσθεσε.

«Ποιο είναι το δικό σας εναλλακτικό σχέδιο; Εκτός αν νομίζετε ότι είναι πιστευτό ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν μπορεί να πείσει κανέναν» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, απάντησε στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η πιο ανίκανη: «Ναι πράγματι κύριοι της αντιπολίτευσης είμαστε ανίκανοι, ξέρετε σε τι; Είμαστε ανίκανοι στις μίζες, στη ρεμούλα, στη διασπάθιση δημόσιου χρήματος, στη διαφθορά, στις κομπίνες. Σε αυτά αποδειχθήκαμε ανίκανοι γιατί ικανοί σαν και εσάς σε αυτά δεν θα υπάρξουν ποτέ, ποτέ σε αυτόν τον τόπο».

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε επίσης την αντιπολίτευση ότι καθώς έχει χάσει το ηθικό πλεονέκτημα, επιχειρεί με κινήσεις αντιπερισπασμού να πείσει ότι όλοι είναι το ίδιο.

Ομως όπως είπε τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας θα διερευνηθούν μέχρι τέλους κι αυτό είναι που φοβούνται και ζητούν να ρίξουν την κυβέρνηση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here