Τσίπρας: Ανέλαβα την ευθύνη ενός δύσκολου συμβιβασμού-Μέχρι τώρα δεν άκουσα καμία σοβαρή εναλλακτική

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Γ. ΛΙΑΚΟΣ)

«Αν κάποιοι πιστεύουν ότι το εναλλακτικό αριστερό σχέδιο είναι το Σχέδιο Σόιμπλε, η αρπαγή του στοκ των χαρτονομισμάτων της ΕΚΤ ή το να δίνουμε στους συνταξιούχους χαρτάκια «iou»αντί για συντάξεις, ας βγουν να το εξηγήσουν στον ελληνικό λαό», είπε ο πρωθυπουργός,  στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα κυρίως προς το εσωτερικό του κόμματος του. 

Με την παρέμβαση του αυτή, ο πρωθυπουργός, εξαπολύει επίθεση σε όλους εκείνους που του ασκούν δριμεία κριτική και καταγγέλλουν την κυβέρνηση για υποχώρηση σε μνημονιακές πολιτικές. Και επισημαίνει με νόημα ότι αυτά που συμβαίνουν σήμερα μέσα στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιστοιχούνται με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ και με όσα συμβαίνουν στη νέα πραγματικότητα.

«Μέχρι σήμερα αντιδράσεις βλέπω, ηρωικές δηλώσεις διαβάζω, αλλά καμία πρόταση εναλλακτική στο εκβιαστικό δίλημμα της 12ης Ιούλη δεν άκουσα. Και να μη κρύβονται πίσω από την ασφάλεια της δικής μου υπογραφής», τόνισε ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε συνεργάτες του. Και συνέχισε:

«Έχω πλήρη επίγνωση ότι ανέλαβα την ευθύνη ενός δύσκολου συμβιβασμού. Ενός συμβιβασμού,όμως, που μας κρατά ζωντανούς να συνεχίζουμε να παλεύουμε». 

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε μάλιστα και τις επόμενες κινήσεις και προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής:

Αύριο ψηφίζουμε τις τελευταίες προκαταρκτικές δράσεις και για έναν μήνα, περίπου, δεν έχουμε άλλη υποχρέωση νομοθέτησης και πρέπει να ρίξουμε το βάρος στην διαπραγμάτευση για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Η έκβαση της διαπραγμάτευσης αυτής θα είναι καθοριστική και η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα συμμαχιών, πολιτικών και κοινωνικών, στην Ευρώπη, προκειμένου να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ταυτόχρονα, κατά το διάστημα αυτό, θα πρέπει να ρίξουμε το βάρος της κυβερνητικής πολιτικής στους τέσσερεις παρακάτω άξονες:

  • Στην καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής,
  • Στην προώθηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων και αναγκαίων αλλαγών στο πολιτικό σύστημα
  • Στη προώθηση στοχευμένων δράσεων για τη στήριξη των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων
  • Στην προσπάθεια άμεσης προσέλκυσης επενδύσεων στην χώρα, ώστε να αντισταθμιστούν οι υφεσιακές τάσεις στην οικονομία.

Σε ότι αφορά την επόμενη ημέρα της συμφωνίας, είναι αναγκαίο να προβούμε σε έναν απολογισμό και μια ολοκληρωμένη αποτίμηση της πορείας μας και να χαράξουμε συλλογικά την στρατηγική μας με τα δεδομένα της νέας πραγματικότητας.

Ο «κομματικός» ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αντιστοιχηθεί με τον «κοινωνικό». Να υποδεχθεί τις αγωνίες και τις προσδοκίες των δεκάδων χιλιάδων απλών ανθρώπων που στηρίζουν σε αυτόν τις ελπίδες του. Και συντεταγμένα, όπως αρμόζει στη δημοκρατική κουλτούρα της αριστεράς, να οδηγηθεί το Σεπτέμβρη σε ευρείες συλλογικές διαδικασίες ώστε να προσδιορίσουμε τους στόχους και τα χαρακτηριστικά της αριστερής διακυβέρνησης στα νέα δεδομένα», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ειναι σοβαρος ή υποτιμά τη νοημοσυνη μας;; Εναλλακτική λυση υπαρχει. ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ-ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΟΥΣ-ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της ΤτΕ. Σχεδιο και μαλιστα τεκμηριωμενο υπαρχει, πολιτική βουληση δεν υπαρχει. ΥΠΟΤΙΜΑ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here