Τσίπρας: Αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη άμεσης λύσης, μετά το «όχι»

Tο ερώτημα της Κυριακής δεν αφορά την παραμονή μας στο ευρώ. Την Κυριακή ψηφίζουμε για το αν θα αποδεχθούμε τη πρόταση των θεσμών ή θα διεκδικήσουμε βιώσιμη λύση» τόνισε ο πρωθυπουργός σε νέο μήνυμα του προς τον ελληνικό, μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Ξεκαθάρισε ότι αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη από την Δευτέρα να προχωρήσει σε συμφωνία με καλύτερους όρους και  κατήγγειλε τις σειρήνες της καταστροφής που οργιάζουν για να κάνουν τους πολίτες συνενόχους στη διαιώνιση των μνημονίων, να πούν «ναι σε όλα».

Οχι δεν σημαίνει ρήξη, σημαίνει επιστροφή στην Ευρώπη των αξιών, τόνισε ο πρωθυπουργός. «Ηδη μετά το δημοψήφισμα έπεσαν στο τραπέζι καλύτερες προτάσεις για τη βιωσιμότητα του χρέους. Αμέσως τις αξιοποιήσαμε και κάναμε αντιπροτάσεις και περιμένουμε τη συνεδρίαση του Eurogroup. Παραμένουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», συνέχισε.

Ο πρωθυπουργός κατήγγειλε την «επιλογή ακραίων συντηρητικών  κύκλων στην Ευρώπη να κλείσουν τις τράπεζες και να προκαλέσουν χρηματοδοτική ασφυξία στη χώρα, μεταφέροντας τον εκβιασμό από την κυβέρνηση σε κάθε πολίτη».

Μίλησε για εικόνες ντροπής «σε μια ευρωπαική χώρα» και είπε ότι είναι απαράδεκτο να κλείνουν τις τράπεζες επειδή η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει το λόγο στο λαό. Ευχαρίστησε το λαό για τη νηφαλιότητα και την ψυχραιμία που επιδεικνύει και επέρριψε την ευθύνη για την προσωρινή, όπως διαβεβαίωσε, ταλαιπωρία των πολιτών στους δανειστές και επεσήμανε  ότι εκδικούνται τη κυβέρνηση επειδή αμύνθηκε , για να προστατέψει τις συντάξεις των πολιτών.

«Η δημοκρατία δεν είναι πραξικόπημα, οι δοτές κυβερνήσεις είναι πραξικόπημα», τόνισε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του. Ο Αλέξης Τσίπρας  απηύθυνε νέο κάλεσμα προς τον ελληνικό λαό να πει όχι στις συνταγές του μνημονίου και εξαπέλυσε πυρά κατά του εγχώριου πολιτικού συστήματος που,όπως είπε, σχεδίαζε και σχεδιάζει , ολική επαναφορά.

Διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση δεν θα συνεχιστεί για πολύ.» Θα είναι πρόσκαιρη. Οι μισθοί και οι συντάξεις δεν θα χαθούν. Οι καταθέσεις δεν θα χαθούν στο βωμό των σκοπιμοτήτων και των εκβιασμών. Αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη της άμεσης λύσης, είπε ο πρωθυπουργός.

«Είναι η ευθύνη μας προς τους γονείς μας ,προς τα παιδιά μας, προς τους εαυτούς μας. Είναι το χρέος μας προς την ιστορία¨κατέληξε..

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here