Τσίπρας: Ανάγκη αλλαγής του οικονομικού μοντέλου που οδήγησε σε τεράστιες ανισότητες

ΦΩΤΟ: ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI

Την ανάγκη αλλαγής του οικονομικού μοντέλου στην Ευρώπη, η οποία «τα τελευταία χρόνια έχει οδηγηθεί σε μια απολύτως νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση» δημιουργώντας τεράστιες ανισότητες εντός και μεταξύ των κρατών-μελών, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του πριν τη Σύνοδο του Γκέτεμποργκ.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τη σύνοδο εξαιρετικά σημαντική, καθώς, όπως είπε, συζητείται η ανάγκη ενός πλαισίου κοινωνικής προστασίας, ενός κοινωνικού πυλώνα.

Πρέπει να συζητήσουμε την αλλαγή του οικονομικού μοντέλου, τόνισε ο Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως για εμάς τους Έλληνες είναι ευκαρία να αναδείξουμε τη σημασία της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων και να βρουμε τρόπους ώστε το κοινονικό κεκτημένο να βοηθά και τη νέα γενιά των εργαζόμενων, που δεν γνωρίζει καν τι θα πει κεκτημένο.

Ο κ. Τσίπρας σχολίασε πως δεν είναι σίγουρος ότι θα είναι εύκολο να εφαρμοστούν οι αποφάσεις που θα ληφθούν σήμερα, ωστόσο εξέφρασε την ελπίδα πως «ίσως είναι ένα βήμα, προκειμένου να πείσουμε όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες για την ανάγκη να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο προστασίας για τους εργαζόμενους και τη νέα γενιά».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here