Τσίπρας: Αισθάνομαι σκακιστής σε δύο παρτίδες-Το όνομα και το χρέος-Ελπίζω σε θετική εξέλιξη και στο δεύτερο-Ρέγκλιγκ: Πιστεύω ότι θα έχουμε επιτυχία

Αισιόδοξα μηνύματα για την εν εξελίξει διαπραγμάτευση σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, εξέπεμψαν ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ κατά την συνάντηση που είχαν το μσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Είναι κάπως παράξενο, αισθάνομαι σαν σκακιστής που παίζει δύο παρτίδες ταυτόχρονα. Επειδή την ίδια στιγμή έχουμε τις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας και τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το ζήτημα του χρέους. Ελπίζω λοιπόν, όπως χθες είχαμε θετική εξέλιξη, το ίδιο να συμβεί και την επόμενη εβδομάδα στο κρισιμότερο ίσως ζήτημα για την χώρα, μετά από οκτώ δύσκολα χρόνια», είπε ο πρωθυπουργός.

Ρέγκλινγκ: Είναι σημαντική στιγμή…

Πρωθυπουργός: Νομίζω ότι τα τρία τελευταία χρόνια πραγματοποιήσαμε σημαντική πρόοδο, τεράστιες προσπάθειες και μεταρρυθμίσεις. Πιστεύω ότι η εικόνα της χώρας έχει αλλάξει και πως είμαστε πολύ κοντά σε μια βιώσιμη λύση, που θα δικαιώσει τις προσπάθειες και τις θυσίες μας, αλλά που ταυτόχρονα θα είναι μια βιώσιμη λύση για την Ευρώπη συνολικά. Επειδή το ελληνικό ζήτημα είναι το τελευταίο ζήτημα της κρίσης, η τελευταία περίπτωση.

Ρέγκλινγκ: Αυτός είναι ο λόγος που εμείς στον ΕΜΣ θα είμαστε ευτυχείς αν η Ελλάδα γίνει η πέμπτη μας ιστορία επιτυχίας. Υπάρχουν τέσσερις προηγούμενες και είναι καλό η τελευταία να ολοκληρωθεί με επιτυχία, θα συζητήσουμε σχετικά, αλλά πιστεύω πως θα έχουμε επιτυχία.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here