Οι αναρτήσεις του Αλέξη Τσίπρα για την Ημέρα της Γυναίκας

Σε γυναίκες-σύμβολα του αγώνα και της αλληλεγγύης αναφέρεται με σειρά αναρτήσεών του στο Twitter ο Αλέξη Τσίπρας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Από τις 8 Μαρτίου 1957 και τη μεγάλη απεργία των εργατριών κλωστουφαντουργίας στην Νέα Υόρκη,  φτάνει στο σήμερα.

Η πρώην σκλάβα του σεξ των τζιχαντιστών, Νάντια Μουράντ Μπασέ, η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντινα Κούνεβα που δέχθηκε την επίθεση με οξύ καθώς και η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, είναι ορισμένες από τις γυναίκες που αναφέρονται στο μήνυμα του Πρωθυπουργού για την Ημέρα της Γυναίκας

Διαβάστε τις αναρτήσεις

«8 Μάρτη 1857. Η μεγάλη απεργία των εργατριών κλωστοϋφαντουργίας με αιτήματα για ισότητα και εργασιακή προστασία πνίγεται στο αίμα. 8 Μάρτη 2017. Ο αγώνας για ισότητα, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια συνεχίζεται. Με το πρόσωπο των γυναικών του κόσμου που δεν σκύβουν το κεφάλι.

Το πρόσωπο της Νάντια Μουράντ Μπασέ θύμα ακραίας σεξουαλικής κακοποίησης από τον ISIS, πρέσβειρα σήμερα των Ηνωμένων Εθνών.

Το πρόσωπο της Κωνσταντίνας Κούνεβα, εργάτρια, συνδικαλίστρια, μετανάστρια, μητέρα, Ευρωβουλευτή.

Το πρόσωπο της Μάγδας Φύσσα, της μητέρας που αγωνίζεται για δικαιοσύνη.

Το πρόσωπο των 11 οροθετικών γυναικών που διαπομπεύθηκαν χυδαία πριν κάποια χρόνια από αυθαιρετούντες κυβερνόντες.

Το πρόσωπο των γιαγιάδων της Λέσβου που με την απλόχερη αγκαλιά τους στους πρόσφυγες ανέδειξαν στον κόσμο το μεγαλείο της ανθρωπιάς.

Το πρόσωπο των γυναικών όλου του κόσμου που αγωνίζονται με πείσμα. Χρόνια πολλά σε όλες! Καλή δύναμη, καλούς αγώνες!» έγραψε στο Twitter ο Πρωθυπουργός.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here