Τσιόδρας: Στους 43 οι νεκροί, 72 οι διασωληνωμένοι, 1.212 τα κρούσματα-Χαρδαλιάς: Κλείνει η μονάδα 5 της ΔΕΗ, ξεχάστε το Πάσχα

Συνολικά 1212 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, εκ των οποίων 56 είναι νέα.

Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέβηκε σήμερα στους 43, καθώς ο κ. Τσιόδρας γνωστοποίησε πέντε ακόμα θανάτους. Ο μέσος όρος ηλικίας τους ήταν τα 71 έτη, ενώ άνω του 90% έπασχαν από υποκείμενο νόσημα.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι αγγίζει πλέον τους 72, εκ των οποίων το 81% είναι άνδρες με μέση ηλικία τα 65 έτη και τους μισούς να πάσχουν από υποκείμενο νόσημα. Πέντε ασθενείς έχουν εξέλθει από ΜΕΘ, ενώ έχουν διενεργηθεί 15.961 διαγνωστικά τεστ.

Την αναστολή λειτουργίας για προληπτικούς λόγους του εργοταξίου της Μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα για 30 ημέρες, ανακοίνωσε από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς.

Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως όλες οι μονάδες στην ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαΐδας λειτουργούν με το μίνιμουμ προσωπικό ασφαλείας ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού σε αυτούς τους εργασιακούς χώρους.

Επισήμανε πως η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί τη σύμπραξη πολιτείας και πολιτών, γιατί μόνο ενώνοντας τις δυνάμεις μπορούμε να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Ανακοίνωσε πως τις τελευταίες τρεις ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί 4.697 έλεγχοι, κατά τους οποίους 22 συμπολίτες βρέθηκαν να έχουν παραβιάσει τους όρους της καραντίνας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here