Τσιόδρας: Μην ανησυχείτε όσοι έχετε κατοικίδια ζώα

Kαθησυχαστικός εμφανίσθηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας σχετικά με τα ζώα συντροφιάς και το αν αυτά μπορούν να συμβάλουν στη μετάδοση του νέου κορωνοϊού ή μπορούν να αρρωστήσουν τα ίδια.

Οπως εξήγησε ο κ. Τσιόδρας, με τα έως τώρα επιστημονικά δεδομένα, βρέθηκε μία γάτα στο Βέλγιο που είχε μολυνθεί από κορωνοϊό και δύο σκύλοι στο Χονγκ Κόνγκ.

Ο καθηγητής επεσήμανε ότι οι γάτες ναι μεν μπορούν να μολυνθούν, ενώ οι σκύλοι όχι. «Οι σκύλοι στο Χονγκ Κονγκ δεν είχαν την φροντίδα που έχουν τα σκυλιά που έχουμε στα σπίτια μας» είπε. Μάλιστα, στα σκυλιά αυτά ενδέχεται να είχαν γίνει πειράματα. Διαβεβαίωσε ότι με βάση τις μελέτες και τα δεδομένα καμία γάτα δεν εμφάνισε συμπτώματα, γι’ αυτό και καθησύχασε τους ιδιοκτήτες λέγοντας πώς όσοι έχουν γάτες δεν πρέπει να ανησυχούν.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας είπε με νόημα ότι δεν θα πρέπει να εγκαταλείπουμε τα ζώα συντροφιάς αυτήν την περίοδο, καθώς έχει παρατηρηθεί αυτό το φαινόμενο, τονίζοντας για ακόμη μία φορά πώς δεν έχουν σημαντικό ρόλο στη μετάδοση της νόσου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here