Τσαβούσογλου κατά Ε.Ε. για τη «Μακεδονία»

Επιμένει στον όρο «Μακεδονία» ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος βρήκε την ευκαιρία να παρέμβει στο θέμα της ένταξης των Σκοπίων στην Ε.Ε. και να κατηγορήσει για άλλη μια φορά τις Βρυξέλλες ότι δεν τήρησαν την υπόσχεσή τους απέναντι σε μία υποψήφια χώρα, παρόλο που εκείνη άλλαξε μέχρι και το όνομά της.

Σύμφωνα με το sigmalive, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ζήτησε και τα… ρέστα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επειδή αρνήθηκε την έναρξη των διαπραγματεύσεων στη Βόρεια Μακεδονία.

«Κύριε πρέσβη της Μακεδονίας, ας με συγχωρέσουν οι Έλληνες φίλοι μας που ακόμη λέω «Μακεδονία». Γιατί; Διότι αλλάξατε το όνομά σας. Γιατί αλλάξατε το όνομά σας; Για να γίνετε εταίρος στο ΝΑΤΟ και να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις και οι διαδικασίες ένταξης στην Ε.Ε. Εμείς ως ΝΑΤΟ, κρατήσαμε το λόγο μας και σας προσκαλέσαμε. Δυστυχώς, η Ε.Ε. δεν κατάφερε να τηρήσει το λόγο της και δεν λάβατε πρόσκληση για ενταξιακές διαπραγματεύσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σε ομιλία του σε διεθνές τουρνουά γκολφ διπλωματών και επιχειρηματιών.

Στο τέλος, ο Τσαβούσογλου ευχαρίστησε τον πρέσβη των Σκοπίων στην Άγκυρα, Ζβόνκο Μουτζούνσκι, για τη συνεργασία και τη συνδρομή που παρέχει στην Τουρκία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here