Τσαβούσογλου ζητά απομάκρυνση αμερικανού απεσταλμένου στη Συρία!

 

Αίσθηση προκαλεί η κίνηση του Τούρκου ΥΠΕΞ, Μ/ Τσαβούσογλου, λίγες ώρες μετά την συνάντηση που είχαν Τραμπ-Ερντογάν στον Λευκό Οίκο, να ζητήσει σήμερα την απομάκρυνση του Αμερικανού ειδικού απεσταλμένου στο διεθνή συνασπισμό στη Συρία και το Ιράκ, Μπρετ ΜακΓκάρκ, κατηγορώντας τον ότι υποστηρίζει τις πολιτοφυλακές των Κούρδων της Συρίας και τους κούρδους αυτονομιστές της Τουρκίας.

«Θα ήταν καλό το πρόσωπο αυτό να αντικατασταθεί», δήλωσε σήμερα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξη στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV προσθέτοντας πως ο ΜαγκΓκαρκ «υποστηρίζει ξεκάθαρα» τις πολιτοφυλακές των Κούρδων της Συρίας YPG και τους κούρδους αυτονομιστές του PKK στην Τουρκία, δύο οργανώσεις που θεωρούνται «τρομοκρατικές» από την Άγκυρα.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε επίσης στην ίδια συνέντευξη πως τα μέτρα που έχει λάβει το ΝΑΤΟ για να προστατεύσει τον τουρκικό εναέριο χώρα είναι μέχρι στιγμής ανεπαρκή.

Επιπλέον, σημείωσε στην ίδια συνέντευξη ότι η Γερμανία είναι ελεύθερη να αποσύρει τα στρατεύματά της που σταθμεύουν στην τουρκική αεροπορική βάση του Ίντσιρλικ, αν το θέλει, προσθέτοντας πως το Βερολίνο θα πρέπει να πάψει «να συμπεριφέρεται με συγκαταβατικό τρόπο» στην Άγκυρα.

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία ανακοίνωσε χθες ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταφέρει στην Ιορδανία τους περίπου 250 στρατιώτες που είναι ανεπτυγμένοι στο Ίντσιρλικ, επειδή η Άγκυρα αρνείται να επιτρέψει σε Γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν τη βάση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here