Τσάκωνας: «Δεν πίστευα ότι έτρεξα τόσο γρήγορα» (video).

Δεν το πίστευε, ότι έτρεξε τόσο γρήγορα ο Λυκούργος Τσάκωνας  στο «Diamond League» της Ρώμης, όπου πριν λίγες ώρες πέτυχε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών για την Ελλάδα με 20.09 στα 200 μ. Ο Λάκωνας σπρίντερ που είναι αποφασισμένος να κάνει την υπέρβαση φέτος έκανε την κούρσα της ζωής του, δείχνοντας την πλάτη του σε μεγάλα ονόματα, όπως ο Γάλλος πρωταθλητής Ευρώπης Κριστόφ Λεμέτρ (20.28) και ο πολύ δυνατός Βρετανός Χάρι Ανταμς (20.32).

 “Ένιωθα πως είχα πάει γρήγορα, αλλά όχι τόσο. Το χρονόμετρο αρχικά έγραψε 20.10 και όταν το είδα δεν το πίστευα. Ήταν κάτι που δεν το περίμενα να συμβεί” ανέφερε χαρακτηριστικά ο αθλητής του «Ελευθερίου Βενιζέλου». «Περίμενα ότι ο χρόνος μου θα ήταν καλός, όχι όμως τόσο. Σίγουρα το να συμμετέχεις σε μεγάλους αγώνες κόντρα σε μεγάλους αθλητές σε βοηθάει. Αυτές οι κούρσες πάντοτε σου δείχνουν πολλά και αποτελούν μάθημα για τον επόμενο αγώνα” συμπλήρωσε, καθώς έχει βάλει πλώρη πλέον για τα επόμενα μεγάλα ραντεβού της χρονιάς, με στοίχημα να σταθεροποιηθεί σε χρόνους κοντά στα 20’’.

“Ο πρώτος στόχος είναι το Ευρωπαϊκό Κύπελλο που θα γίνει στην Κρήτη και ο μεγάλος στόχος της χρονιάς είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Πεκίνο”.

Ο Τσάκωνας σημείωσε τη δεύτερη επίδοση όλων των εποχών στη χώρα μετά τον Κώστα Κεντέρη, παράλληλα βελτίωσε το ρεκόρ διοργάνωσης και έγινε ο πέμπτος καλύτερος 200άρης φέτος στον κόσμο και ο πρώτος της Ευρώπης.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here