Τσακαλώτος: Πολιτικοί θα γεφυρώσουν το κενό για να κλείσει η συμφωνία

Οι δύο πλευρές πλησιάζουν η μία την άλλη, όμως η τελική συμφωνία θα πρέπει να λάβει χώρα μεταξύ πολιτικών προσωπικοτήτων», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian.

«Οι δύο πλευρές ποτέ δεν θα συγκλίνουν πλήρως, όμως η γενική εντύπωση είναι ότι συγκλίνουν» δήλωσε στην εφημερίδα από τις Βρυξέλλες.

«Υπάρχει τώρα μια εύλογη πιθανότητα, η όποια σύγκλιση εξακολουθεί να πρέπει να γίνει μετά το Brussels Group, να γίνει σε ένα υψηλότερο επίπεδο, στο οποίο πολιτικοί θα κληθούν για την τελική συναλλαγή και θα γεφυρώσουν το κενό», πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως «το Brussels Group εργάζεται με κουτάκια, τσεκάροντας τα θέματα, δεν υπάρχει εκεί συναλλαγή».

Ο κ. Τσακαλώτος  επέρριψε μέρος της ευθύνης για την έλλειψη προόδου στη σκληρή στάση του ΔΝΤ, λέγοντας : «Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι πολύ, πολύ σκληρό σε όλα τα θέματα και δεν συμμετέχει πραγματικά σε μια συζήτηση», εξήγησε.

Ο υπουργός επανέλαβε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για μια συμφωνία που θα εξασφαλίζει ρευστότητα μόνο για τον Ιούνιο, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη μ’ ένα βαρύ πρόγραμμα αποπληρωμών στην ΕΚΤ ύψους 6,7 δισ. ευρώ μόνο για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

«Οι δύο διαπραγματεύσεις (η μακροπρόθεσμη και η βραχυπρόθεσμη) συγκλίνουν εκ των πραγμάτων, δεδομένου ότι σήμερα είναι 28 Μαΐου», δήλωσε.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here