Τσακαλώτος: Η Ευρώπη να αποφασίσει αν μετράει η δημοκρατία

Για πολύ επικίνδυνη πολιτική κατάσταση που θα ενσκήψει στην Ευρώπη εάν διαλυθεί η Ευρωζώνη έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις Ευκλείδης Τσακαλώτος .Σε  συνέντευξή του στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4 και τον δημοσιογράφο Πολ Μέισον  ο κ. Τσακαλώτος είπε οτι » η διάλυση της  Ευρωζώνης  θα οδηγούσε σε πολύ άσχημη κατάσταση .

«Είμαστε συστημικά υπέρ της Ευρώπης, είπε, διότι πιστεύουμε ότι η διάσπαση της Ευρώπης, η διάλυση της Ευρωζώνης, θα οδηγούσε σε μια πολύ άσχημη πολιτική κατάσταση, θα οδηγούσε σε ανταγωνιστικές (σ.σ. νομισματικές) υποτιμήσεις, και πέραν αυτού σε εθνικισμούς όπως εκείνοι της περιόδου του (σ.σ. Δεύτερου Παγκοσμίου) Πολέμου, ή ακόμη χειρότερους. Η φιλοευρωπαϊκή στάση μας δεν είναι τακτική, είναι στρατηγική», τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.

«Εάν επικρατήσει η λογική, εάν λάβουν οι εταίροι μας υπόψιν τους τη μετριοπάθεια που έχουμε επιδείξει, υπάρχουν πολλές πιθανότητες μίας καλής λύσης…. Όμως η Ευρώπη πρέπει να αποφασίσει, πρέπει να αποφασίσει υπέρ της δημοκρατικής πορείας, της ευέλικτης πορείας, της πορείας η οποία εμπεριέχει κοινωνικές αλλαγές, που ενσωματώνει τις προσδοκίες του κόσμου ο οποίος θέλει κάπου να ανήκει. Η Ευρώπη, πρέπει να αποφασίσει αν η δημοκρατία μετράει, ότι μπορεί να αλλάξει τα πράγματα, ή αν είναι ένας θεσμός βασισμένος σε κανόνες υπέρ των πλουσίων.»

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here