Τσακαλώτος: Πάμε για συμφωνία, με πρόγραμμα βιώσιμο και πολιτικά διαχειρίσιμο

«Ισως έπρεπε να πάμε σε δημοψήφισμα ένα μήνα νωρίτερα, όταν μας έδωσαν το πεντασέλιδο κείμενο οι θεσμοί σε απάντηση της πρότασης μας των 47 σελίδων. Ηταν ανέντιμες οι προτάσεις εκείνες, μετά από τόσες συζητήσεις», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και συντονιστής της ελληνικής ομάδας πολιτικής διαπραγμάτευσης, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι η κυβέρνηση πηγαίνει από Δευτέρα για συμφωνία, με μια πρόταση τριών πυλώνων: δημοσιονομικά μέτρα, σκληρά και μεταρρυθμίσεις, ρύθμιση του χρέους και επενδυτικό-αναπτυξιακό πακέτο.

«Το θέμα του χρέους πρέπει να λυθεί άμεσα. Δεν επενδύει κανείς με ανοικτό αυτό το θέμα¨, τόνισε ο κ. Τσακαλώτος, ο οποίος πρόσθεσε: «Δεν αντέχεται αυτή η Ευρώπη με τέτοια προγράμματα λιτότητας. Ακόμη κι αν πούμε ναι, σε λίγα χρόνια θα θέλουν να φύγουν οι Ισπανοί, ενώ υπογράμμισε με νόημα: «Και με το ναι, το ευρώ δεν είναι εξασφαλισμένο».

«Αν δεν υπάρξει συμφωνία την Τρίτη όπως είπε ο πρωθυπουργός, θα δούμε τι θα κάνουμε. Είναι μεγάλο το κόστος για όλους. Εχουν μεγάλο άγχος στην Ευρώπη».

>Χρειαζόμαστε πρόγραμμα βιώσιμο και πολιτικό διαχειρίσιμο. Η αριστερά ξέρει να κάνει συμβιβασμούς, αρκεί να είναι βιώσιμοι. Το πολιτικό μας σύστημα δεν αντέχει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι έκανε η ΝΔ. Υπάρχει η πιθανότητα να πεις κάποτε ότι απέτυχες.}, τόνισε.

Οσον αφορά τις Τράπεζες και τη στάση του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, είπε ότι «μέχρι τώρα έχει δώσε χώρο, δεν έχει πάρει ακραίες αποφάσεις, δεν αύξησε το κούρεμα των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου. Ο κ. Ντράγκι δεν παίρνει εντολές . Ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι μέχρι Τρίτη θα έχουμε συμφωνία. Δεν είναι υπέρβαση να κρατήσει την ρευστότητα μέχρι την Τετάρτη».

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here