Τσακαλώτος: Ζητάμε καθαρή λύση για το χρέος- Αιχμές κατά εταίρων-Δεν μπορεί το ΔΝΤ να είναι καλό μόνο για τα μέτρα

Καθαρή λύση για το ζήτημα του χρέους ζητά η ελληνική κυβέρνηση από τους ευρωπαίους εταίρους, τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από το βήμα του συνεδρίου του Economist στη Φρανκφούρτη, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τη στάση ορισμένων χωρών στο Eurogroup της προηγούμενης Δευτέρας.

Ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως πλέον υπάρχει ευρεία συναίνεση πως η Αθήνα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και πλέον ζητά καθαρότητα για το ζήτημα του χρέους, κάτι που όμως απουσίασε από τη συνεδρίαση της ευρω-ομάδας.

Κατά το επίμαχο Eurogroup ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πρότεινε τη μετάθεση των ουσιαστικών αποφάσεων για τα τέλη του 2018, δηλαδή μετά τη λήξη του Μνημονίου, με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να συμμετέχει επί της αρχής, κι όχι χρηματοδοτικά, έως ότου ρυθμιστεί το χρέος.

Ο κ. Τσακαλώτος, που στο Eurogroup απέρριψε τη φόρμουλα Σόιμπλε, κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς τη Γερμανία και την Ολλανδία πως ακολουθούν δύο μέτρα και δύο σταθμά όσον αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

Όπως είπε, δεν είναι δυνατό το Ταμείο να είναι καλό μόνο για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και να παραμερίζεται στην υπόθεση του χρέους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here