Τσακαλώτος-Σταθάκης ενημέρωσαν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία

Τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, ενόψει της ψηφοφορίας στη Βουλή, ενημέρωσαν οι υπουργοί  Οικονομικών και Οικονομίας, Ευκλ.Τσακαλώτος και Γ. Σταθάκης, για τη συμφωνία Ελλάδας-δανειστών.

Κατά την ενημέρωση  οι βουλευτές απηύθυναν πολλά ερωτήματα στους υπουργούς σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το «πακέτο Γιούνκερ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο υπουργοί επισήμαναν πως από τα 35 δισ. ευρώ του «πακέτου Γιούνκερ» τα 5 δισ. αναμένεται να καταβληθούν προκαταβολικά, ενώ η διευθέτηση του ζητήματος των «κόκκινων δανείων» θα μετατεθεί για το διάστημα Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου.

Για το θέμα των πλειστηριασμών κατοικιών στο οποίο υπήρξε κάθετη διαφωνία, οι υπουργοί είπαν στους βουλευτές ότι υπενθύμισαν στους εκπροσώπους των θεσμών ότι στη Βαρκελώνη η δήμαρχος της πόλης αναδείχθηκε από το κίνημα κατά των κατασχέσεων ακινήτων.«Αν το μοντέλο σας είναι τόσο επιτυχημένο, εξηγήστε μας πώς εξελέγη δήμαρχος στην Βαρκελώνη» φέρονται να είπαν στους συνομιλητές τους οι Ελληνες διαπραγματευτές.

Για το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, οι βουλευτές ενημερώθηκαν για τις εννιάωρες διαπραγματεύσεις με τα κυβερνητικά στελέχη να κάνουν σαφές ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει στο θέμα αυτό.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here