Τσακαλώτος: Ζητάμε από το λαό δύναμη ώστε να δώσουμε μάχη για βιώσιμη συμφωνία

ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ (ΛΑΤΟ ΚΛΟΝΤΙΑΝ)

H ελληνική κυβέρνηση ζητά από τον λαό τη δύναμη ώστε να δώσει μάχη για μία βιώσιμη συμφωνία, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο CNN. 
«Το ΔΝΤ λέει ότι η Έκθεση Βιωσιμότητας σημαίνει πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, εάν δεν συνεχιστούν οι σκληρές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας». Η Ευρώπη λέει ότι δεν θα γίνει κούρεμα του χρέους, δεν θα υπάρξει αναδιάρθρωση, αλλά προσφέρει λιγότερο σκληρές μεταρρυθμίσεις, υπογραμμίζει.
Και τι παίρνει η Ελλάδα; Καμιά ελάφρυνση χρέους και πολύ σκληρές μεταρρυθμίσεις. «Οι δύο γίγαντες συγκρούονται», συνεχίζει ο κ. Τσακαλώτος «και η Ελλάδα καλείται να αποδεχθεί ελάχιστα όσον αφορά το χρέος και πολύ σκληρές μεταρρυθμίσεις. Αυτό δεν μπορεί να είναι σωστό. Και το ζήτημα δεν είναι ότι δεν είναι σωστό ηθικά, είναι πως δεν θα έχει αποτέλεσμα από οικονομική άποψη».
Έτσι ζητάμε από τον ελληνικό λαό να ψηφίσει «όχι», καταλήγει, να μας δώσει τη δύναμη για να δώσουμε μάχη προκειμένου να επιτύχουμε μια συμφωνία που θα είναι βιώσιμη, αλλά και αποτέλεσμα ενός δίκαιου συμβιβασμού.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here