Τσακαλώτος: Να αποφασίσει τι θέλει το ΔΝΤ-Μπορούμε και χωρίς αυτό-Η Ευρωζώνη πρέπει να αντιμετωπίσει τις ανισότητες

Η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει στην εφαρμογή του προγράμματος με ή χωρίς τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αλλά «είναι πολύ δύσκολο να δουλέψουμε με έναν οργανισμό που έχει το ένα πόδι μέσα και το άλλο έξω» από αυτό, τόνισε το βράδυ της Πέμπτης ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Με το τρόπο αυτό ο έλληνας ΥΠΟΙκ επαβναλαμβάνει όσα έχει πει στο παρελθόν, καλώντας το ΔΝΤ να αποφασίσει τι θέλει να κάνει τελικά όσον αφορά τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με αναρτήσεις Ελλήνων ανταποκριτών στις ΗΠΑ  στο Twitter, στη διάρκεια συζήτησης στο Elliot School of International Affairs με θέμα το μέλλον της Ευρώπης, ο κ. Τσακαλώτος είπε ακόμη πως πρόσφατα υποστήριξε στο Eurogroup  ότι «πρέπει να αλλάξουμε τους κανόνες ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν οι ανισότητες» και, όπως ανέφερε, «δεν γέλασε κανένας γι’ αυτό», κάτι που αποτελεί μια ένδειξη πως «προχωράμε».

Ακόμη, ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε πως ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν αντιλαμβάνεται πως υπάρχει θέμα με την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here