Τσακαλώτος: Το «κατενάτσιο» έναντι των πιστωτών διατηρεί την αβεβαιότητα-Επιτυχημένη η έκδοση του ομολόγου, στόχος η επαναφορά στη κανονικότητα

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Το «κατενάτσιο» έναντι των πιστωτών διατηρεί την αβεβαιότητα, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος εκτίμησε ότι η παραπάνω άποψη εκφράζει τη μεγάλη πλειονότητα των μελών της κυβέρνησης.

Σχετικά με την πρόσφατη έξοδο στις αγορές, ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε «επιτυχημένη» την έκδοση του 5ετούς ομολόγου, ενώ επανέλαβε ότι στόχος είναι η μείωση του κόστους δανεισμού και η επαναφορά της χώρας σε μία κανονικότητα.

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», κατέστησε αναγκαία τη διαμόρφωση ενός συνεκτικού πολιτικού προγράμματος για την επόμενη περίοδο, το οποίο θα προσδιορίζει τις προτεραιότητες.

Όσον αφορά το αίτημα του ΔΝΤ για τη διεξαγωγή νέων stress tests στις ελληνικές τράπεζες, ο κ. Τσακαλώτος απάντησε ότι «υπάρχουν προγραμματισμένα τεστ ελέγχου το 2018». «Θεωρούμε ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου, κάτι που καμιά φορά το ΔΝΤ έχει την τάση να το ξεχνάει» έσπευσε να προσθέσει.

Ερωτηθείς, τέλος, για το ζήτημα των δαπανών, επεσήμανε ότι στόχο της κυβέρνησης αποτελεί η αντιμετώπιση της σπατάλης και όχι η περικοπή αποτελεσματικών και κοινωνικά ωφέλιμων δαπανών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here