Τσακαλώτος κατά Μητσοτάκη για πλεόνασμα, μέρισμα

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή τις δηλώσεις του στο Athens Democracy Forum, εξαπέλυσε ο τομεάρχης Οικονομικής Πολιτικής Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Όπως είπε «από την παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη στο Athens Democracy Forum καταλάβαμε τα εξής:

  • Ότι με μαγικό ραβδί μπορείς να μετατρέψεις προς το τέλος της χρονιάς ένα δημοσιονομικό κενό σε πλεόνασμα χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση ούτε από την πλευρά των εσόδων ούτε από την πλευρά των δαπανών.
  • Ότι παρά τα όσα έλεγε για το κοινωνικό μέρισμα (φιλοδωρήματα, δωράκια, κλπ)  τώρα καταλαβαίνουμε ότι το κοινωνικό μέρισμα είναι σημαντική παρέμβαση «για την στήριξη των ασθενέστερων».
  • Ότι η ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης εξαρτάται αποκλειστικά από το ύψος των φορολογικών συντελεστών και δεν χρειάζεται ενισχυμένους ελέγχους. Οι συνήθεις φοροφυγάδες μετά από την ανακοίνωση του πρωθυπουργού θα έχουν παγώσει».

Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο «ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει σε μια πολύ περισσότερο ισορροπημένη πολιτική στοχευμένης μείωσης των φόρων και αύξησης των κοινωνικών και αναπτυξιακών δαπανών, γιατί μόνο όταν οι πολίτες αισθάνονται την κοινωνική δικαιοσύνη που θα επιτρέπει την ικανοποίηση των αναγκών τους μπορούμε να προσδοκούμε και σε αυξημένη φορολογική συμμόρφωση».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here