Τσακαλώτος: Με καλή θέληση όλων, συμφωνία για το χρέος στο Eurogroup, η οποία μπορεί να εφαρμοστεί μετά το τέλος του προγράμματος

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι με καλή θέληση όλων των πλευρών, μπορεί να υπάρξει συμφωνία για το επόμενο Eurogroup στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, η οποία δεν είναι ανάγκη να εφαρμοστεί άμεσα αλλά στο τέλος του προγράμματος, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλ. Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt».

Ο κ. Τσακαλώτος, για μία ακόμη φορά, τόνισε την ανάγκη η Ελλάδα να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, καθώς μέσω αυτού θα κατορθώσει να «βγει» στις αγορές, κίνηση η οποία αποτελεί τη… λύση για όλα, κατά τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών.

Απατώντας σε ερώτηση της γερμανικής εφημερίδας γιατί είναι τόσο σημαντική η ένταξη στο QE, ο κ. Τσακαλώτος τονίζει ότι με την ένταξη θα υπάρξει ευκολότερη πρόσβαση στις αγορές, και πως «μόνο όταν υπάρξει τέτοια πρόσβαση, θα είμαστε σε θέση να σταθούμε ξανά στα πόδια μας».

Αναφερόμενος στις προσδοκίες του για το επικείμενο Eurogroup, ο κ. Τσακαλώτος φαίνεται να ελπίζει ότι «με καλή θέληση» απ’ όλες τις πλευρές θα μπορέσει να υπάρξει συμφωνία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, η οποία, πάντως, όπως διευκρινίζει, δεν είναι ανάγκη να εφαρμοστεί άμεσα, αλλά μπορεί να εφαρμοστεί μετά το τέλος του προγράμματος. Αυτό που θεωρεί ως «άμεσα αναγκαίο» ο Έλληνας υπουργός, είναι να υπάρξει τελική συμφωνία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here