Τσακαλώτος: Ηθικό σκάνδαλο τα Paradise Papers-Ελεγχος των παρανομιών, συζήτηση στη Βουλή

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ

Είναι ηθικό σκάνδαλο να εξαιρούνται οι πλούσιοι με νόμιμο τρόπο, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο των τυχερών παιγνίων, σχετικά με την υπόθεση των Paradise Papers και κατηγόρησε προηγούμενες κυβερνήσεις για απραξία στην πάταξη της φοροδιαφυγής. Ταυτόχρονα εισηγήθηκε να διεξαχθεί συζήτηση στη Βουλή για τη φορολογία.

Υπογράμμισε, επίσης πως βεβαίως πρέπει να ελεγχθούν οι ενδεχόμενες παρανομίες, ωστόσο το βασικό πρόβλημα, όπως είπε, είναι το ηθικό: «Ότι για 30 ή 40 χρόνια, οι πλούσιοι, οι ελίτ, έφτιαξαν ένα νόμιμο σύστημα για να εξαιρούνται».

Ο υπουργός Οικονομικών καταλόγισε «κυνισμό» στον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς, όπως είπε, κατηγορεί τον ίδιο και τον κ. Χουλιαράκη για επίθεση στη μεσαία τάξη, ενώ «δεν έκανε τίποτα για την αντιμετώπιση των «φορολογικών παραδείσων»».

«Δεν ισοπεδώσαμε την μεσαία τάξη, όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης, τη ζορίσαμε γιατί είχαμε άλλες προτεραιότητες και όχι σκοπίμως, όμως εδώ υπάρχει ζήτημα κυνισμού» επεσήμανε ο ΥΠΟΙΚ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here