Τσακαλώτος: Η Λαγκάρντ συμμερίζεται την προσπάθεια μας για έγκαιρη αξιολόγηση

«Η κ. Λαγκάρντ συμμερίζεται την προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση να ολοκληρωθεί έγκαιρα η πρώτη αξιολόγηση ώστε να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όπως έχει προγραμματιστεί, πριν την 1/1/2016».

Αυτό τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά την συνάντηση που είχε με την επικεφαλής το ΔΝΤ. Κατά την συνάντηση που έγινε σε θετικό κλίμα, συμφωνήθηκε επίσης να αρχίσει αμέσως μετά ην αξιολόγηση η μεγάλη συζήτηση για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

«Η συνάντηση που είχαμε σήμερα  με την κ. Κριστίν Λαγκάρντ έγινε σε θετικό κλίμα.  Αμέσως θα ξεκινήσει μία ουσιαστική συζήτηση για το χρέος, προκειμένου να δημιουργηθούν οι ικανές συνθήκες για την Ελλάδα ώστε να αλλάξει σελίδα και να φανεί στην πράξη η έξοδος από την κρίση», κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με πηγές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε την κ. Λαγκάρντ και άλλα στελέχη του ΔΝΤ για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα, αλλά και για την πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Από την πλευρά της, η κ. Λαγκάρντ τόνισε ότι το Ταμείο παραμένει έτοιμο να συνεργαστεί με την Αθήνα στην προώθηση της ατζέντας των μεταρρυθμίσεων.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here