Τσακαλώτος: Γρήγορα το έργο στο Ελληνικό, χωρίς όμως αυστηρό χρονοδιάγραμμα

Τη δέσμευση της κυβέρνησης να προχωρήσει γρήγορα το έργο στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού υπογράμμισε από στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν είναι δυνατό να υπάρξει αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την παράδοση στην επενδυτή.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο κ. Τσακαλώτος εξήγησε ότι δεν είναι εφικτό να υπάρξει ακριβής χρόνος παράδοσης, δεδομένου ότι υπάρχουν ζητήματα που δεν εμπίπτουν στον έλεγχο της κυβέρνησης. Επ’ αυτού, όπως είπε, υπάρχουν οι Αρχές που εμπλέκονται στο έργο, οι οποίες αφενός είναι ανεξάρτητες να γνωμοδοτήσουν, αφετέρου έχουν τους χρόνους τους ως προς την έκδοση των αποφάσεών τους.

Ο κ. Τσακαλώτος διευκρίνισε πάντως ότι σύντομα θα επιλυθούν τα θέματα με το Δασαρχείο και την Αρχαιολογική Υπηρεσία και ενημέρωσε ότι δρομολογείται η στελέχωση του γραφείου του Ελληνικού για να καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό.

«Έχουν περάσει εννέα μήνες από τότε που συζητήσαμε εδώ ότι ολοκληρώνονται οι διαδικασίες και όπως το πάτε δεν θα τελειώσουν ούτε σε ένα χρόνο, αφού ούτε Προεδρικό Διάταγμα εκδόθηκε», υποστήριξε από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

ΑΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here