Τσακαλώτος: Στο Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου η εκταμίευση της δόσης των 2,8 δις

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Στο Eurogoup της 8ης Οκτωβρίου θα αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά τη συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, με αντικείμενο την ψήφιση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα.

Ακόμη ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι «θα έρθει ξεχωριστό νομοσχέδιο για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας σήμερα το βράδυ ή αύριο» και ότι θα κατατεθεί τροπολογία για το Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ), στο οποίο, όπως ανέφερε, «δεν έχουμε βρει λύση».

«Τα όρια είναι πάρα πολύ ασφυκτικά για τους στόχους που έχουμε βάλει για να τελειώσει η 2η δόση μέχρι το EuroGroup της 8ης Οκτωβρίου», είπε ο κ. Τσακαλώτος .

Aπό τη συζήτηση δεν έλειψαν και οι εντάσεις.

Την έντονη αντίδραση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, που έκανε λόγο για χυδαιότητες, προκάλεσε η αναφορά του εισηγητή της ΝΔ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ότι στη διοίκηση του «Υπερταμείου», έχει διοριστεί σύζυγος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι γυναίκες έχουν τη δική τους υπόσταση. Δεν είναι όπως μάθατε στη ΝΔ», σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος.

Από την πλευρά του, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ριζούλης υποστήριξε ότι το κλείσιμο της αξιολόγησης και η εκταμίευση της δόσης ύψους 2,8 δισ. ευρώ θα βοηθήσει στην σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας για να βγει η χώρα από την κρίση.

«Προχωράμε στις διαπραγματεύσεις λαβωμένοι, με το μυαλό και τα μάτια μας στο τέλος της λιτότητας και με μεγάλη αισιοδοξία. Δεν πετυχαίνουμε μερικές φορές τους στόχους μας, αλλά είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τον έλληνα πολίτη και να φέρουμε την δίκαιη ανάπτυξη» υπογράμμισε ο κ. Ριζούλης.

«Σήμερα καταρρέουν όλοι οι μύθοι που είχε καλλιεργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης για τις αποκρατικοποιήσεις», αντέτεινε ο εισηγητής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, τονίζοντας, ότι η αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει από πέρυσι τον Σεπτέμβριο.

«Χάσαμε πολύτιμο χρόνο και έχουν πολλαπλασιαστεί οι οφειλές του δημοσίου. Κάνατε τη χειρότερη συμφωνία», τόνισε μεταξύ άλλων.

ΑΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here