Τσακαλώτος: «Είμαστε στοχοπροσηλωμένοι για συμφωνία σύντομα». Μετά το ΚΥΣΟΙΠ συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με τους θεσμούς

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΣΤ. ΜΙΣΙΝΑΣ)

Συνεχίζεται και πάλι μετά από διακοπή 2,30 ωρών, η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών Ε. Τσακαλώτου και Οικονομίας Γ. Σταθάκη με τους εκπροσώπους του κουαρτέτου των θεσμών. Η συνάντηση είχε ξεκινήσει το πρωί της Δευτέρας αλλά διεκόπη γύρω στις 5.30 το απόγευμα προκειμένου οι δύο υπουργοί να ενημερώσουν τον πρωθυπουργό και τα μέλη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), που συνεδρίασαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αμέσως μετά την συνεδρίαση το Κυβερνητικού Συμβουλίου, ο κ. Τσακαλώτος εξέφρασε την ελπίδα«όλοι να είναι εντός του πνεύματος της συμφωνίας και να δουλεύουν για τη συμφωνία τόσο σκληρά όσο εμείς», όπως είπε.

«Έχουμε μια συζήτηση με τους θεσμούς που πάει αρκετά καλά. Όπως καταλαβαίνετε υπάρχουν ερωτήματα και ζητήματα που θέλουν να τα συζητήσουμε ξανά και ξανά, αλλά νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει αισιοδοξία ότι σύντομα θα έχουμε μία συμφωνία» είπε ο κ. Τσακαλώτος, ο οποίος ερωτηθείς αν η συμφωνία θα είναι αύριο το πρωί, είπε «δεν ξέρω αν θα είναι αύριο το πρωί, αλλά σύντομα, θα είναι σύντομα».

Σχολιάζοντας δηλώσεις από ο Βερολίνο, ότι προέχει η πληρότητα της συμφωνίας και όχι η ταχύτητα,  ο κ. Τσακαλώτος τόνισε: «Εμείς έχουμε μια στοχοπροσήλωση που έλεγαν οι παλιοί Αριστεροί για την συμφωνία και ελπίζουμε όλοι να συμμερίζονται αυτόν τον στόχο και να δουλεύουν όσο σκληρά δουλεύουμε εμείς γι’ αυτόν τον στόχο».

Οσον αφορά το πότε θα ψηφισθεί είπε «θα το δούμε και αυτό, και την διαδικασία, τώρα εγώ κοιτάζω άλλα πράγματα, η διαπραγμάτευση πως θα πάει. Μετά στην Βουλή και με ποια διαδικασία, θα το δούμε».

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here