Τσακαλώτος: Δεν υπάρχει θέμα με τις ελληνικές τράπεζες-Απολύτως διαχειρίσιμη η μείωση των «κόκκινων» δανείων

Καθησυχαστικός για την κατάσταση στις τράπεζες εμφανίστηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μία ημέρα μετά τις ισχυρές απώλειες στις μετοχές των Τραπεζών στο Χρηματιστήριο Αθηνών.Μιλώντας στη Βουλή, ανέφερε ότι η πρόκληση μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) είναι «απολύτως διαχειρίσιμη». Πρόσθεσε δε, ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν όχι μόνο επιτύχει, αλλά και υπερβεί τους στόχους των ευρωπαϊκών αρχών για τον περιορισμό των προβληματικών δανείων.

Λίγο νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπίσουν αυτό το ζήτημα κάτι το οποίο θα υποστηριχθεί από τις μεταρρυθμίσεις που πραγματοποίησε η ελληνική κυβέρνηση».

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο έκανε λόγο για ένα όχημα ειδικού σκοπού, στο οποίο θα μπορούν να μεταφέρουν κόκκινα δάνεια οι τράπεζες.

Το συγκεκριμένο όχημα θα χρηματοδοτείται από το μαξιλάρι ασφαλείας και ιδιώτες επενδυτές, σύμφωνα με το σχέδιο, που βρίσκεται υπό εξέταση και το οποίο δεν έχει οριστικοποιηθεί.

Χθες, οι μετοχές των εγχώριων τραπεζών κατέγραψαν απώλειες άνω του 8%, ενώ ενδοσυνεδριακά η πτώση άγγιξε και το 11%, με τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς να διολισθαίνει -έστω και πρόσκαιρα- ακόμη και στο επίπεδο του 29%.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here